IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen връща в сервизите 56 хил. автомобила Golf 8 заради софтуерни проблеми

Акцията не е задължителна, а препоръчителна, споделят от компанията

13:18 | 12.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomber</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomber

Най-големият автомобилен производител в света по пазарен дял Volkswagen AG ще изтегли в сервизите 56 хил. превозни средства модел VW Golf, за да отстрани софтуерни проблеми, които засягат информационно-развлекателната система и камерата за задно виждане, съобщи германската компания във вторник, цитирана от Ройтерс. 

Сервизната акция засяга автомобили от най-новата серия Golf 8, които са произведени до юли 2020 г., посочва говорител на компанията. Той добави, че връщането в сервиза не е задължително, а се препоръчва от концерна.

Volkswagen трябваше да отложи пускането на Golf 8 заради софтуерни проблеми миналата година.

Акциите на концерна поевтиняват с 1,6% към 12:15 ч. българско време, което изпраща компанията на дъното на германския индекс DAX.

Осмата серия на модела е първата с електронен асистент, който може да следва пътя вместо шофьора, както и да накара автомобила да отбие вдясно и да спре при аварийна ситуация.

Golf 8 е и първият автомобил на марката Volkswagen, който е снабден с новата система Car2X, която поддържа връзка с автомобилите в радиус от 800 метра и може да задейства спирачка и аварийни светлини, ако този пред вас започне да спира рязко.

С 35 милиона продажби от 70-те години на миналия век до днес Golf се е насочил към титлата „най-продаван автомобил в историята“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още