Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Франция готви планове ЕС да спре да говори на "развален английски"

Страната ще поеме ротационното председателство на общността в началото на 2022 г. и планира да защити "езиковото разнообразие"

3
 
4
 
6
преди 4 дни
Няма профилна снимка
По голяма глупост не бях чувал от европейски политик. Вярно е че нацизма и популизма са на мода в глобалното село в което живеем, но шефчетата в Брюксел съвсем му отпуснаха края. Ако продължаваме така ще заприличаме на руската и китайската кочини.
3
 
5
 
5
преди 4 дни
Тез па тъй и не можаха да се примирят с таз мисъл.Другари Франсета, и да си скъсате задника, все тая-английският отдавна е достигнал критична маса. Даже в Китай все повече хора го научават,нищо, че е развален,изпълнява идеално ролята си на международен език, поради няколко причини, една от които между другото е,че е относително лесен за научаване.И точно понеже е външен за ЕС език е най-добре да продължи да бъде основен в съюза, за да не се създава усещане,че някоя държава членка налага своя си език.
2
 
4
 
4
дядя Вова до: 0pk
преди 4 дни
4
 
5
 
3
0pk до: Един Българин
преди 4 дни
По принцип в ЦИЕ почти всички говорят и руски, нищо че има дето се преструват, че не го разбират :D
0
 
5
 
2
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Латинският език е бил основен в комуникацията векове, след като Римската империя изчезва.
1
 
10
 
1
преди 4 дни
Няма профилна снимка
Ето за това се разпада ЕС - всеки дърпа чергата към себе си. И аз искам всички в ЕС да говорят български, но очевидно това е трудно дори и България все още да беше на три морета :). Френски в ЦИЕ почти никой не говори. По-скоро немски се говори в централна Европа, но английският е универсален щем - нещем. Всеки опит за промяна е много скъпо и неефективно начинание както много други в ЕС. Нещо повече "хубаво" е да накажем англичаните че излезнаха от ЕС, но който и друг език да вземем все ще се обяви една или друга страна в налагане на своя език. В този ред на мисли език на държава извън ЕС не изглежда лоша идея - равноотдалечен от всички.