IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога да търгувате с биткойн? Когато Сатурн пресече Меркурий, разбира се

Американска астроложка проследява движенията на небесните обекти, за да прогнозира колебанията в цените на биткойна

22:16 | 14.01.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke MacGregor/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Биткойнът изглежда толкова летящ, че някои твърдят, че можете да се консултирате с кристална топка или да се взирате в звездите, за да разгдаете посоката на капризната криптовалута.

Американката Марън Алтман,биткойн инвеститор и астролог, може да ви помогне, пише Ройтерс.

Нюйоркчанката проследява движенията на небесните обекти, за да прогнозира колебанията в цените на биткойна от миналото лято. И макар че много хора може да се подиграват на нейните методи, тя създаде 1 милион последователи в социалната мрежа TikTok.

Миналата седмица 22-годишната Алтман предупреди последователите си да следят за корекция на цените на 11 януари.

Защо ли? Защото Сатурн щеше да пресече Меркурий.

И наистина, биткойнът падна с 21% през този ден, преди да възстанови по-голяма част от загубата си, натискайки спирачките на метеоритното рали, което удвои цената му от началото на декември до рекордните 42 000 долара миналата седмица.

„Никога няма да кажа на някого да купи това или онова“, каза Алтман. „Мога да предвиждам траектории на цените, но не твърдя, че съм финансов съветник, запознат с конкретни обстоятелства. Затова никога не давам съвети за покупка или продажба“, каза Алтман, цитирана от Ройтерс.

За непросветените Меркурий показва данните за цените на биткойн, а Сатурн е ограничителен индикатор.

Въпреки че много хора вярват на анализа на Алтман толкова, колкото във всяко друго гадаене, тя е сред нарастващата мрежа от млади инфлуенсъри на TikTok, които започнаха да публикуват съдържание за криптовалути, докато цените се повишаваха през 2020 г.

Мистериозните движения на биткойна смущават дори финансови анализатори, които казват, че за криптовалутите няма основни данни, използвани за оценка на традиционните активи.

„Малко съм циник по отношение на прогнозите за биткойн“, казва Крейг Ерлам, анализатор във форекс брокера OANDA. „Мисля, че това е просто кръг от хора, които се хващат за сламки, опитвайки се да оправдаят всякакви причини да имат бичи нагласи“, коментира той.

Биткойнът скочи над пет пъти от началото на 2020 г., което накара инвестиционните банки да прогнозират още бъдещи ръстове. Citigroup заяви, че биткойнът може да достигне 318 хил. долара, докато прогнозата на JPMorgan Chase & Co се ограничи до 146 хил.долара.

И така, какво подготвят звездите за любимата криптовалута в света?

„Виждам някои благоприятни показатели в края на месеца и особено февруари и началото на март“, каза Алтман. Нейните предсказания за астрологичното движение на биткойн се основават на датата, на която е изкопан първият „блок“, наречен „генезис блок“, който е част от първия блокчейн в света.

„Въпреки това, навлизайки в средата на март, виждам голяма корекция. Средата на април също е по-малко оптимистична. Май е бичи“, категорична е астроложката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Mechkata
преди 3 години
Американска астроложка проследява движенията на небесните обекти, за да прогнозира колебанията в цените на биткойна.Българска родопчанка хвърля боб и изчислява датите за купуване и продаване на криптовалутата както и на други акции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Да купувате - никога!Да продавате вече - когато се спрята някакъв Майдан.К'о ше и у Капитолията да се заформя..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още