Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Въвеждането на еврото все още разделя централните банкери от ЦИЕ*

Приемането на единната валута може да ускори икономическото възстановяване на България, заяви Димитър Радев

3
 
1
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Е разби цялата картина, че тука е най-зле и някой друг е виновен. И как да се оправдае едно мизерно съществуване... Кофти наистина... Доста неловко се получи...
4
 
2
 
5
korn до: serafima
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ние не сме никой, ние сме българи и България е една от най старите държави в света и до няколко години българската валута ще е втората най разпостранена валута в света. Чехия и Унгария не са толкова напред пред нас. Това че сега са напред пред нас, е значи че след време ще са. Еврото е сила. Споменаваш някви си самолети с което разбирам що за човек си и какви са ти вижданията за живота-депресиран, песиместичен, посткомунистически индивид. България била с най голяма смъртност в света-ти наред ли си изобщо.Най голяма разлика между бедни и богати-тиимаш ли идея каква е разликата между богатите и бедните в Русия, САЩ и Китай България ще продължи да се развива въпреки такива като теб. Да ще имаме американски самолети, ще ходим на почивки в Гърция и по света, ще бъдем част от ЕС с другите бели християнски държави и ще имаме евро.
2
 
3
 
4
SPART до: serafima
преди 1 месец
Истината е,че Чехия,Полша и Унгария извършиха лустрация,което е деликатен политически процес и по същество не засяга прчко икономиката.Докато ние - точно обратното - минахме на директна ликвидация на соц.окономиката и селското стопанство което веднага ни сложи ни сложи в графата "бананова република",Но не може и да е другояче след като насилствено вземаш поминъка (т.е работата)на хората с красиви приказки за светло бъдеще без значение къде.При това яростно ги агитираш,че живота им До Вчера е бил напълно безсмислен! В това отношение комунистите бяха по практични с лагер,затвор,изселване.Останалите маси вече респектирани постепенно се адаптираха или поне нямаха друг избор.Не знам защо говориш и че изпълняваме маастрихските критерии което също е доказано че не значи абсолютно нищо.Но да,това беше мантрата на драгалевския лаборант,че утре като се събудим на нощното ни шкафче ще има пачки с 500-еврови банкноти и ако до тях няма буци злато и "Глок" значи никой от нас не е премиер на тая държава!
2
 
7
 
3
serafima до: korn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Вас може да не ви интересуват Чехия, Унгария и т.н., но НАС ни интересуват. Защото тези държави бяха на близко до нас ниво, сега скочиха много напред, а ние изоставаме. Най-ТЪПОТО е да се хвалиш с нисък дефицит, след като си НАЙ-БЕДНАТА държава в ЕС. А заемите (засега сме с нисък дълг) зависи за какво се изразходват - за несъществуващи стари самолети за неопределено бъдеще - платени кеш и на крака занесени като индулгенция на Бащицата, при положение, че ЕДИНСТВЕНА България няма медицински хеликоптер в ЕС, че сме с най-висока смъртност в СВЕТА и с най-голяма разлика между бедни и богати. А най-често не знаем за какво са изразходвани. Това е все едно да ти тече от тавана в къщата, да нямаш нищо в нея, да си гладен и болен, но да си горд, че нямаш заеми. Позамисли се малко, господинне. Не говори непременно политкоректно. Що се отнася до критериите от Мастрихт за номиналната конвергенция, ние ги изпълняваме от времето на Иван Костов. Но това не помага за реалната конвергенция, напротив, ние се отдалечаваме от средното за ЕС ниво по равнище на доходи.
Ние не можем да стигнем централно-европейските държави, та ще разчитаме да се доближим до развитите, за които сме НИКОЙ. Ех, неподплатени мечти! Блажени са невежите.
4
 
4
 
2
korn до: serafima
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Нас не ни интерисуват Чехия и Унгария, за нас е по добре да сме в еврозоната със сигурност. Всички държави в еврозоната са по богати от нас, така че не ми обеснявай че ние сме супер добре и като влезем в еврозоната ще обеднеем. А когато въведем еврото българската валута ще е една от най скъпите в света и втората най рапостранена валута в света-на мен ми звучи добре.
3
 
7
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
"Приемането на единната валута може да ускори икономическото възстановяване на България, заяви Димитър Радев" Какво друго би казал гуверньор на нашата Централна банка, под вещото указание на пожарникаря-мутра.
Може, ама по-вероятно е да не може. И тогава КВО ПРАИМ? Пак ще са виновни комунистите преди нас (защото другите комунисти са сега в ГЕРБ с главния член още от 1977 г.). Той си измива ръцете с всички преди него, макар вече да е във властта 15 години. Спуснат от БОГ и от разни подземни сили.
От друга страна, при толкова неопределено икономическо положение, усложнено силно от пандемията е ДЕТИНСКО и по комунистически агитиращо толкова позитивно мнение и толкова рано. Без никакви аргументи защо това не се случва на самата еврозона, а едва крета? Защо Полша, ЧЕХИЯ, Унгария, Швеция и т.н. не искат да се помислят за еврозоната???!!! Хайде г-н Радев, кажете нещо повеме освен лозунги и декларация.