IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танцовите школи може да заработят от началото на февруари

Представители на танцови школи в страната организираха протест в София срещу ограничителните мерки

15:35 | 16.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на здравеопазването</em></p>

Снимка: Министерство на здравеопазването

Представители на 50 танцови школи от страната и организации, свързани с изкуство, протестираха в София срещу ограничителните мерки. Демонстрацията е под мотото „Изкуството е живот - душата на един народ“, предава БНР.

Част от протестиращите бяха поканени на среща в здравното министерство и разговаряха с министрите на здравеопазването и на културата.

Недоволните се събраха пред здравното министерство и разпръснаха по земята народни носии.

„За нас няма логика децата от 1-ви до 4-ти клас и детските градини да бъдат отворени, а същите тези деца да не могат да посещават залите за изкуство, творчество“, каза Марина Стаменова от Съюза на организаторите за любителско изкуство.

„Имаме уверението на двамата министри, че при запазване на нивата на заболеваемостта, вероятно ще можем да заработим в началото на февруари. Една допълнителна среща може би ще има към 24 януари, на която допълнително да договорим други неща, защото нашият протест не е само за отварянето на залите. Нашият протест по принцип е за нула дискриминация между различните видове спорт, изкуство“, каза още Стаменова.

Във Варна протестиращи заявиха, че има начин танцовите школи да работят при спазване на правилата.

При спад на заболяемостта от коронавирус под 120 на 100 000 души население и задържане на тенденцията ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след среща с представители на танцовите школи.

В съобщение от пресцентъра на ведомството се уточнява, че на нея е присъствал и министърът на културата Боил Банов, който ще се срещне с представителите на танцовите школи на 26 януари, за да обсъдят подкрепа за бранша.
В съобщението никъде не е посочена датата 1 февруари, анонсирана от представителите на школите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още