IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво може да се очаква от политиката на Байдън?

В сегашната обстановка не можем да очакваме, че първите дни на новия президент ще бъдат добри, твърди Аспарух Карастоянов

22:46 | 19.01.21 г. 3
Какво може да се очаква от политиката на Байдън?

При администрацията на Байдън ще видим едно връщане към политиката на Обама, но в условията на коронавирус. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов, вицепрезидент на Американо-българския бизнес център.

„В сегашната обстановка не можем да очакваме, че първите дни от президентството на Байдън ще бъдат добри. Ние сме свидетели на един много сериозен разлом в американското общество. Ще видим след четири години дали Америка ще бъде обединена или не“, каза гостът.

„Ако разделим развитието на икономиката до коронакризата и след това, ще стане ясно, че преди коронавируса имаше значителен икономически подем, но след това започна стагнация и тя ще продължава през мандата на Байдън. Ще видим какви ще бъдат действията на новия президент“, добави Карастоянов. 

Относно отношенията с Китай и новата администрация той заяви, че вероятно ще има коренна промяна, което пък едва ли е най-доброто решение за САЩ.

„При намаляване на рестрикциите силата на Китай ще се покаже в още по-голяма степен, защото дори и сега американската икономика е изцяло зависима от Китай“, обясни той.

„Ще има голям сблъсък на територията на Европа във връзка с енергийните проекти“, прогнозира гостът. 

„Сега очакваме връщане на отношението към нашия регион, такова каквото ги познаваме от времето на Обама“, добави експерът.

„Предполагам, че отношенията с Иран ще бъдат възстановени и отново ще се тръгне към мирно решение, но Иран успя да развие програмата си по време на напрежението при Тръмп и ще влезе в тези разговори с по-голямо самочувствие“, коментира Карастоянов.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
evlogi
преди 3 години
Не го знам Аспарух за коя Америка говори.Точно в отношенията с Китай се западните наблюдатели са единодушни, че вероятно промяната ще бъде най-малка.То това беше очевидно и в предизборната кампания , и двамата кандидати се надпреварваха кой ще покаже по твърд подход, и това е може би една от малкото теми , по която двете партии в конгреса гласуват почти единодушно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
А какво може да се очаква от педофилл с ежедневно очевидна деменция или от неговата администрация доминирана от хора, който са диагностицирани с това, че най-малкото не са наясно с половата си идентичност въпреки възрастта си.Едно е ясно - само Тръмп, Путин, Лукашенко и привържениците им ще са им виновни за всичките простотии и прфестъпления дето ще ги натворят.Освен природните бедствия дето ще им се стоварят върху главите и благосъстоянието им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Какво може да се очаква от политиката на Байдън? На официално мероприятие тия дни се запъти за някъде,забрави за къде е тръгнал,повъртя се, погледа умно инакрая се сети да се умете от сцената!Очаква се Мавзолея да си вземе некролога....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още