Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Да, Тръмп не започна войни, но дългът и при него скочи

През неговия мандат дългът нарасна с близо 40% до 27,8 трлн. долара, или около 100% от БВП. Далеч не само заради пандемията

0
 
2
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Защо да работят, като могат да печатат на корем и да изкупуват работещите?

Те откриха философския камък и няма да се откажат от него, напротив - ще го използват все повече и повече.
0
 
2
 
6
evlogi до: vzhekoff
преди 1 месец
За 10 не знам, но 3-4 ми се струват напълно реалистчини.Той още не е поел и вече се кани да прокара в конгреса нови 1.9 трилиона, в добавка към 900 млрд. които гласуваха преди нова година.
1
 
1
 
5
преди 1 месец
първия рабптен ден на Некролога и веднага 52хил. безработни с прекъсването на нефтопровода Кейстоун и стената на границата с Мексико ....
3
 
9
 
4
vzhekoff до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Абсолютно си прав. За съжаление и тукашните ОФ-медии (в каквата бавно се превръща и тази) не са по-назад. Апропо, имаше прогноза, че Байдън се кани да изпляка около 10 трлн. нов дълг само за 2021.
2
 
10
 
3
преди 1 месец
Обама натрупа 8 трлн $ дълг( с което почти удвои сумата на общият дълг) по време на неговите години начело на САЩ , но тогава това на прогресивните сили не им пречеше.В тези 7.8 трлн, които сега са приписват на Тръмп, 3 трлн са от последната година и са основно (2.2 трилиона от тях) резултат от антипандемийнисте мерки.Дългът по целият свят скочи най-вече заради огромните разходи покрай коронакризата.И въобще не е нещо присъщо само на САЩ.В много страни в Европа и Япония ситуацията е дори по зле.Между другото подобна е и в Китай, само дето там дългът е замаскиран като дълг на държавни структури и провинциалните власти, и се проявява по-малко в държавния бюджет.
Сега отечественият фронт в Щатите, предвождан от CNN и Ню Йорк Таймс ше направи всичко възможно да изкара де що има негативно че е причина от Тръмп. и разбира се , ще се положат максимални усилия населението да забрави, че в началото на 2020 година икономиката на САЩ беше в блестящо състояние и безработицата беше паднала на нива , каквито не беше имало откакто се води статистика там ,и най-вече ще се постараят да заличат факта че за пръв път от много години насам през 2019 година ножицата в богатството между най-богатите и най бедните се сви.
1
 
6
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тръмпчето верно напомпа дълг, въпреки обещанията, но бая от него дойде форсмажорно 2020 (не че имаше ефект де)
По добре Америка фалирала от заеми за социални политики (хахаха) отколкото фалирала от войни
3
 
13
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хахахахах, това ли е новата опорка. Не почнал войни, ама дълга скочил най-много.

Америчкия дълг расте почти експоненциално. На края на Мандата на Байдън ще е 40Т.