Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Меркел ще пита кои газови отношения с Русия са допустими за САЩ

Германският канцлер ще обсъди каква зависимост от Русия в енергийния сектор е допустима за новия американски президент

   1| 2    
4
 
3
 
12
korn до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не само за централна Европа, за всички държави в Европа. От години се строят конектури между всички държави в ЕС. Германия ще е газов хъб за Руския газ, цените ще се договарят от ЕС. Русия може да притисне държави като България до купува на супер високи цени, благодарение на продажни политици и русофилски ***, но няма как да стане с ЕС. Другото е че, ако утре ЕС разработи газово находище в Средиземно море, газ от там може да потече към всички държави в ЕС чрез конектурите. Но всичко това е голяма игра за много пари и изисква време и маневри.
4
 
4
 
11
zelka007 до: Hahoto2
преди 1 месец
газопроводът е в огромната си част за транзит през германия за централна европа , не е за консумация ... германците и в момента обогатяват в част от газопреносната си мрежа с водород . и това ще се увеличава в бъдеще ... борбата въобще не е за германския пазар ... :)))
2
 
5
 
10
zelka007 до: khao
преди 1 месец
важеше си с пълна сила , най-скъпият газ в източна европа беше нашият ... задавал ли си въпроса , защо аджеба други държави на нашето дередже са газифицирани , и има газ по домовете на хората , а у нас няма ... :)))
0
 
5
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Меркел казва че, ще обсъжда даден въпрос, а не че, ще пита някой си нещо. СП поток е почти готов, така че до сега едва ли Меркел е питала, по скоро е действала. Също така е приятно да гледаш как САЩ и Русия се карат кой да ни зарежда бензиностанциите.
2
 
2
 
8
khao до: Hahoto2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ей, не се интересувам от тая тема... ама даже и аз знам, че транзита е за сметка на продавача... може би за нас рова не важеше като васална държава, ама за немците си важи.
4
 
3
 
7
ing5rov до: Hahoto2
преди 1 месец
нали той е "правилният" , според Меркел ...
3
 
7
 
6
преди 1 месец
СП2 ще има и ще се построи много скоро. Всичко е въпрос на бизнес и пазарлъци. Зарад зелената сделка швабите ще го окършат съвсем без йовтин газ. Така че по им е на сметка тръбата да иде директно при тях, отколкото да плащат транзит на Украйна и Полша. Ще има пазарлъци с Байдън...
7
 
4
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хахаха.....изсмя се Стоянчо, на развален руски.
6
 
7
 
4
преди 1 месец
Така е.
Като имаш над 170 чужди военни обекти с войска на територията си.
Васал си, шпакли, дудуци - каквото господарите кажат...
9
 
2
 
3
преди 1 месец
хо хо хо хо НЯМА ДА ИМА северен паток 2.еб@@@@си кефа!!!!!!!!!!!!!