IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display отчете най-високата си печалба от три години

Резултатите за тримесечието са подкрепени от по-големите продажби на iPhone

10:26 | 27.01.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Brendon Thorne/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Южнокорейската компания LG Display отчете най-високата си тримесечна печалба от три години, връщайки се към успеха за второ поредно тримесечие с помощта на увеличените доставки на компоненти за iPhone на Apple, предава Ройтерс.

Доставчикът на Apple отчете оперативна печалба от 685 млрд. вона (622 млн. долара) за четвъртото тримесечие на 2020 г., в сравнение със загубата на 422 млрд. вона за същия период година по-рано.

Това е най-високата печалба на компанията за дисплеи от второто тримесечие на 2017 г. Сумата се оказа над пазарните очаквания за 286 млрд. вона печалба, сочат данни на Refinitiv SmartEstimate, събрани от 12 анализатори.

„Тъй като глобалната ситуация на работа от вкъщи продължи през четвъртото тримесечие, търсенето на телевизори и IT продукти остана силно“, коментира LG Display.

Продажбите и цените на OLED панелите нараснаха както в нишата на телевизорите, така и при смартфоните. Силните резултати бяха подкрепени и от производството на максимален капацитет в OLED завода в Гуанджоу, обяви компанията.

Анализатори подчертават нарасналите продажби на OLED дисплеи за новите модели от серията iPhone 12, както и по-високите цени на LCD панелите. Последните записаха ръст благодарене на засиленото търсене на телевизори от хората по света, които се оказаха затворени вкъщи заради пандемията.

Продажбите на iPhone за четвъртото тримесечие вероятно са скочили с 21% на годишна база заради силното представяне на iPhone 12, сочат данни на Counterpoint.

Ефектът от по-силните продажби на iPhone може да прелее и в резултатите на LG Display за първото тримесечие, посочват анализатори.

„Първата половина на годината обичайно е по-слаб сезон, но тази година е различно. Ще продължи да носи печалба, тъй като продажбите на iPhone 12 се очаква да увеличат продажбите на дисплеи с 1,5 до два пъти на обемите година по-рано“, коментира Ким Куан-дзиен, анализатор от Yuanta Securities Korea.

По думите му цените на LCD дисплеите също ще останат високи.

Приходите на LG Display са нараснали с 16% през последното тримесечие до 7,5 трлн. вона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Един Българин
преди 3 години
Имаха прекасни екрани, но миналия ноевмри си купих LG 24MP59G-P - изключително грубо изображение с ужасни вертикални линии и вече екран на ЛГ не мисля да си купува в какъвто и да е вид. Смених го със Самсунг и въпреки че няма 1мс време за отговор, изображението е доста добро за 24" FHD.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още