IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Гейтс: Хората наистина ли вярват в теориите на конспирациите?

Наистина ще трябва да се образоваме по този въпрос през идната година, смята милиардерът филантроп

16:18 | 27.01.21 г. 53
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Takaaki Iwabu/Bloomberg</em></p>

Снимка: Takaaki Iwabu/Bloomberg

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е изненадан от обема на „налудничавите“ и „зли“ теории на конспирациите, които се разпространяват за него в социалните мрежи по време на пандемията от COVID-19. Въпреки това милиардерът филантроп заяви, че би искал да проучи по-обстойно какво стои зад тях.

В интервю за Ройтерс Гейтс заяви, че милионите онлайн публикации и „налудничави теории на конспирациите“ за него и главния инфекционист на САЩ Антъни Фаучи най-вероятно се дължат на комбинацията от притеснителната глобална пандемия и възхода на социалните мрежи.

„Никой не би предположил, че аз и д-р Фаучи ще сме толкова важни за тези наистина зли теории“, коментира Гейтс. „Много съм изненадан от това“, каза още той.

Гейтс, който се оттегли от председателския пост в Microsoft през 2014 г., чрез своята неправителствена организация Bill and Melinda Gates Foundation е обещал най-малко 1,75 млрд. долара за подпомагане на глобалния отговор на пандемията. Това включва и помощ за някои производители на ваксини, диагностика и лечение.

Откакто пандемията започна преди година, милиони конспиративни теории се разпространяват в интернет, увеличавайки неверните информации за коронавируса, неговия произход и мотивите на тези, които работят за борба с него.

Сред най-разпространените твърдения е това, че Гейтс и Фаучи са създали пандемията в опит да контролират хората, че искат да спечелят пари от разпространението на вируса, че искат да използват ваксините срещу коронавируса, за да имплантират проследяващи микрочипове в хората и много други.

„Хората наистина ли вярват в това“, пита донякъде риторично Гейтс.

„Наистина ще трябва да се образоваме по този въпрос през идната година и да разберем… как това е променило поведението на хората и как е трябвало да сведем до минимум това“ разпространение на подобни схващания, посочва още милиардерът.

Пред Ройтерс Гейтс коментира и новия американски президент Джо Байдън, като посочи, че е развълнуван от възможността да работи с неговия екип.

Той похвали Фаучи, както и Франсис Колинс, ръководителят на Американския институт по здравеопазване, като „умни“ и „чудесни хора“. По време на справянето с пандемията при предишния президент Доналд Тръмп „понякога имах чувството, че те са единствените разумни хора в американското правителство“.

Гейтс също така заяви, че се радва от връщането на САЩ в редиците на Световната здравна организация, както и че новият президент Байдън е назначил „умни хора“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

42
rate up comment 3 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ще ти кажа един много кратък виц - юлианчо мислил, че....:)))) Спокойно същото важи и за вовата, инженерчето, микимаус, оня де.бил с кравата на снимката и подобни.Сигурен съм, че ако ви строя наживо един до друг, бая смях ще падне! Фрийк шоуто е гарантирано!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 5 rate down comment 3
scott
преди 3 години
Билито,самия ти си казваш, че искаш да затъмнищ слънцета, за да се стравим с глобалното затопляне. и че там може нещо яко да се обърка!ЧОВЕК, КОЙТО НЕ ИСКА ДА УМРЕ И ШЕ СТАВА ТРАНСХУМАНОИД, ШЕ ЗАТЪМНАВЯ СЛЪНЦЕТА И Т.Н. - 100% е измислил как да ИЗБИЕ ИЛИ КОНТРОЛИРА всички на планетата. Конспирационът ти не се ограничава да хората, ***. Тех си ги връткаш как си искаш. сега си зинал за контроб над природата.....та, боще взето, верваме, че си котспиратор, да ти кажем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 9 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
Две прасета си говорили и едното казало:Прасе1: "Нали знаеш, че ни угояват и на коледа ще ни заколят?"Dr.Vatnikov: "Това са конспиративни теории."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
State Rep. Kyle Biedermann Files Bill Inching Closer To Vote On Texas Independencehttps://dfw.cbslocal.com/2021/01/26/state-rep-kyle-biedermann-files-bill-inching-closer-to-vote-on-texas-independence/маааац пис пис, толко беше с глобализма на Били Инжексията, разпаааад на части и в канала айдеее чал
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 7 rate down comment 5
neon7
преди 3 години
Този Брюксел яко ви обърна резбите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 3 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 3 години
Прощавай теб съм те пропуснал. Записвам те, само кажи кога си свободен, за да ти вземе зелката "китайската" намазка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 3 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 3 години
В Китае начали использовать новый способ для тестирования на коронавирус анальные мазки. Об этом сообщает издание Bloomberg.Такой необычный метод стали использовать наряду с мазками из носа и ротоглотки, а также тестами на антитела. В ходе процедуры в *** примерно на два-три сантиметра вводят ватный тампон, пропитанный физраствором
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 9 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
милиардерът мизантроп .... дет иска да изпотрепе хората, тва не е конспирация, а самата истина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 4 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 3 години
Време е да изследваш ing5rov, Вова-та и вся остальная сволачь по новият китайски метод за откриване на ковид. Ще се справиш :
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 4
neon7
преди 3 години
Сменил си ника гледам...пп няма страшно ш ти опраим фрустрациите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още