IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката с Roku даде тласък на HBO Max

Платформата ускорява темпа на привличане на нови абонати

17:39 | 27.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Услугата HBO Max на AT&T записа ръст на броя нови потребители през последното тримесечие, след като подписа ключово споразумение за дистрибуция с Roku и включи премиерата на „Жената чудо 1984“, пише Bloomberg.

Близо 17,2 млн. души са активирали акаунти в HBO Max към края на четвъртото тримесечие, обяви AT&T днес. За сравнение, в края на третото тримесечие бройката беше 8,6 млн., а след първия месец на платформата - 4,1 млн.

В началото на декември главният изпълнителен директор на AT&T Джон Станки заяви, че около 12,6 млн. абонати са активирали профилите си в HBO Max. Но това беше преди HBO Max и Roku да решат спора си, който пречеше приложението да се предлага на устройствата на Roku. Краят на тази драма позволи на HBO Max потенциално да достигне до милиони нови абонати.

Освен това данните са преди премиерата на „Жената чудо 1984“ на Коледа. Дебютът съвпадна с този в кината.

Необичайното решение за едновременното пускане в киносалоните и в стрийминг услуга предизвика вълнения в Холивуд, защото влие на това как се плаща на хората в индустрията.

WarnerMedia на AT&T, която управлява HBO Max, планира да пусне още няколко филма от студиото Warner Bros. в стрийминг услугата през тази година, тъй като много от кината остават затворени по време на пандемията. Това може да помогне на HBO Max, която се опитва да ускори растежа на броя нови абонати, докато се бори за позиция на гъсто населения стрийминг пазар.

AT&T си е поставила цел достигането на 50 млн. американски абонати до 2025 г. и общо 75 до 90 млн. абонати в глобален мащаб в същия срок.

HBO Max планира да направи експанзия извън Съединените щати и да предложи по-евтина версия с реклами по-късно тази година. По-рано стана ясно, че услугата HBO GO в България ще се трансформира в HBO Max, а това ще се случи през първата половина на 2021 г. Все още се очакват подробности за точната дата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още