IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ричард Алибегов: Протестираме срещу дискриминация към заведения

Искаме да се отворят ресторантите на 1 февруари и да бъдат изплатени обещаните обезщетения до 31 януари, настоява председателят на БАЗ

17:49 | 27.01.21 г. 1
Ричард Алибегов: Протестираме срещу дискриминация към заведения

„Наблюдаваме един спад на заболелите. Обяснява ни се, че въпреки това при редица други браншове мерките ще бъдат разхлабени, но нашите ресторанти и нощните клубове ще останат затворени и занапред. В същото време хотелиерската индустрия работи през цялото време“, коментира той.

Алибегов обясни, че протестът, който се провежда днес е с искане да се отворят ресторантите на 1 февруари, на нощните заведения на 1 март, както и да бъдат изплатени обещаните обезщетения до 31 януари.

„В периода, когато сме работили сме се възползвали от мярката 80 на 20, която запази много работни места. Но от както ни затвориха отново до миналата седмица, към служителите нямаше изплатени почти никакви пари“, посочи председателят на Българската асоциация на заведенията и уточни, че не са платени заплати за ноември и декември.

Алибегов очаква, че между 25 и 30% от заведенията няма да отворят, защото са фалирали.

Той сподели, че не се притеснява, че заведенията могат да останат празни, ако бъдат отворени.

„Вече има голям брой хора, които са преминали вируса и такива, които вече имат антитела. Нашите заведения не са по-опасни от ресторантите в хотелите. Освен това, посещаването на заведение е доброволен акт. Ако потребителите искат да дойдат – ще го направят. Ние трябва да започнем отнякъде, служителите трябва да се върнат на работните си места и да започнат отново да получават заплати“, убеден е Алибегов.

Има ли разумен диалог между представителите на заведенията и държавата?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 3 години
Корабът потъва, парите вече не стигат за всички...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още