IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидентът Илияна Йотова е с коронавирус

Тестът на президента Румен Радев е отрицателен, не се съобщава дали той се е самоизолирал

19:45 | 27.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илияна Йотова. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Илияна Йотова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Вицепрезидентът  на България Илияна Йотова е направила тест за коронавирус, който е с положителен резултат, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Вицепрезидентът е в добро общо състояние с леки симптоми, взети са тестове от най-близките й сътрудници, които са с отрицателен резултат.

От прессекретариата на държавния глава посочват още, че Румен Радев, чийто тест е отрицателен, се чувства в добро здраве. Последният контакт на държавния глава с вицепрезидента е от 20 януари.

Резултатите излизат в седмицата, в която двамата трябваше да отчетат четвъртата година от мандата си. Освен това става ясно, че тестовете са направени две седмици след края на консултациите за организацията на парламентарните избори на "Дондуков" 2, които двамата водеха.

От съобщението на президентството не става ясно  от кога са симптомите на Йотова, а само, че последният контакт между двамата е преди седем дни. Не се дава и информация дали президентът се е самоизолирал. По закон карантината за заразените е 14 дни, а контактните лица се поставят под карантина за 10 дни, ако не дадат положителен тест. Според последните мерки за контактни се смятат всички лица, осъществили контакт със заразения 48 часа преди появата на симптомите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още