IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP има нов план за засилване на облачния си бизнес

Компанията е малък играч на този пазар, но има амбициите да разрасне глобалното си присъствие на него

20:01 | 28.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на SAP Кристиан Клайн заяви, че гигантът за корпоративен софтуер удвоява усилията си да насочи своите клиенти към облака. Ето защо фирмата предлага нова абонаментна услуга, която цели да помогне на компаниите да получат по-голяма добавена стойност от подобно прехвърляне, пише Wall Street Journal.

Германската технологична компания има накъде да расте. Тя е сред най-малките играчи в облачния бизнес, с 1% дял от глобалния пазар на тези услуги към третото тримесечие на миналата година, спрямо 33% за пазарния лидер Amazon.com и 18% за Microsoft, сочат данни на Synergy Research Group.

Коронавирусната пандемия показа стойността на облака, след като компаниите започнаха да ползват повече онлайн услуги, така че да подкрепят служителите си, работещи от вкъщи, коментира Клайн.

„Сега клиентите осъзнават, че не могат да управляват компаниите си между четири стени“, посочва Клайн. „Това, което видяхме през пандемията, е, че нашите клиенти искат да се трансформират – нужна им е трансформация“.

Новата абонаментна услуга на SAP, наречена Rise with SAP, включва дигитални инструменти, за които компанията твърди, че могат да помогнат на бизнесите да получат по-голяма стойност от прехвърлянето на системите им за информационни технологии в облака и от дигитализирането на операциите им.

През октомври SAP прогнозира по-слаби приходи от облака до 2025 г., отчасти заради „забавяне на инвестициите“ в няколко индустрии заради пандемията. Но сега Клайн обяви, че целта на компанията е да утрои приходите си от облачния бизнес до 2025 г.

40-годишният Клайн се присъедини към екипа SAP през 1999 г., още като студент, а през април зае поста главен изпълнителен директор, след като служеше като съизпълнителен директор от 2019 г. Той се надява да убеди повече клиенти да се присъединят към облака, като предложи платформа, проектирана за по-лесно интегриране на приложения.

Същевременно компанията обяви, че разширява партньорството си с Microsoft, благодарение на което платформата за видео конферентни разговори Teams ще бъде интегрирана в пакета с приложения на SAP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още