IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туит на Мъск донесе борсов тласък на разработчика на "Cyberpunk 2077"

Акциите на CD Projekt записаха 12,6% повишение на стойността си

21:07 | 28.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Акциите на CD Projekt, разработчикът на „Cyberpunk 2077”, повишиха стойността си, след като Илон Мъск заяви, че харесва играта, пише CNBC.

Главният изпълнителен директор на Tesla публикува в Twitter снимка на новия седан на фирмата Plaid Model S с предположение, че може да поддържа “Cyberpunk”, “Witcher 3” и няколко други видео игри.

„Може да поддържа Cyberpunk”, заяви Мъск. „Между другото, естетиката на Cyberpunk е невероятна“.

Туитът изпрати цената на акциите на CD Projekt рязко нагоре. По време на следобедната търговия повишението беше с 12,6%.

След пускането на играта компанията се сблъска с много проблеми, тъй като геймъри се оплакаха от бъгове и други проблеми при играенето на „Cyberpunk 2077” на по-стари конзоли.

Sony дори изтегли заглавието от PlayStation Store заради тези проблеми и заяви, че ще възстанови напълно средствата на играчите. По това време анализаторите обявиха, че е много рядко конзола да премахне AAA игра заради проблеми с качеството.

Това не е първият път, в който туит на Мъск води до скок на цената на акциите на някоя компания. Публикация на милиардера, отново в Twitter, призоваваща потребителите да използват чат приложението Signal, накара инвеститорите да покачат стойността на книжата на Signal Advance. Призивът беше свързан с недоволството за обновяването на новите правила за неприкосновеност на WhatsApp – чат услуга, която е собственост на Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
redcretin
преди 3 години
Яко, колко много *** има да слушат неграмотните му речи ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още