IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Индивидуалните инвеститори правят революция на Wall Street

Трябва да си вземем поуки от случая на GameSpot, съветва финансовият анализатор в "Експат Асет Мениджмънт" Мехмед Дикме

13:57 | 01.02.21 г. 2
Анализатор: Индивидуалните инвеститори правят революция на Wall Street

„Всеки хедж фонд има определени стратегии, за да създаде възвръщаемост над пазарната. Късите позиции са легитимна стратегия, която се заема, когато една компания не е толкова добра, колкото всеки смята“, посочи той. 

Финансовият анализатор обясни, че самото съществуване на къси позиции позволява на пазарите да функционират много по-ефикасно, отколкото, ако „можехме само да купуваме или да си закриваме позицията“.

„Всеки трябва да си направи своите анализи спрямо позицията, която иска да заеме. За съжаление сега виждаме едно импулсно купуване и това е видно от големия брой купувания без определена причина“, смята Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че е възможно тези малки инвеститори да се опарят в бъдещето, когато излезе шестмесечният или годишният отчет на GameSpot, и се види, че приходите и печалбата на компанията не отговарят на тази висока цена. 

„Малките инвеститори трябва да се обърнат към професионални мениджъри или фондове, които да им помогнат да си изградят балансирано портфолио, което да им дава добра възвръщаемост - не от днес за утре, а за по-дълго време“, съветва експертът.

По думите на Дикме Wall Street трябва да си вземе поука от това, че пластовете във финансовите услуги и на пазарите по света се променят от брокери като Robinhood, които позволяват на индивидуалните инвеститори да заемат позиции.

„При заемането на къси позиции в бъдеще големите инвеститори трябва да имат много по-добър риск мениджмънт, който да им помогне да се покрият при следващи такива движения“, коментира финансовият анализатор.

Какви са изводите и поуките от случая на GameSpot? Защо някои хедж фондове загубиха след реалито на акциите на GameSpot и още няколко къси позиции? Интересува ли се младото поколение на САЩ от Robinhood? GameSpot или GameoOver са хедж фондовете на Wall Street?  Кои стратегии ще набират скорост на пазарите?  

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Solar Power
преди 3 години
И защо трябва да ползвам посредник който да печели от спреда и само да ми звъни купувай продавай и т.н. Не е трудно всеки сам може да си направи балансирано портфолио или дори да купува 3-4 индекса. Аз съм така от 2000-та година и още съм long. Всъщност нямам осъществена нито една продажба ! С дивидента реинвестирам просто :)Ако искам да правя по 10 покупки и продажби рисково то играя на крипто борсите и то с ботове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 3 години
Мемет, гледай си експата че е пълно фиаско - недей коментира неща дето са далеч от тебе :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още