IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коалиция „Обединени патриоти“ прекрати съществуването си

ВМРО ще се яви самостоятелно на парламентарния вот на 4 април

14:15 | 05.02.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: БГНЕС

 

Коалицията „Обединени патриоти“ престава да съществува, след като ВМРО официално обяви, че ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Решението е на Организационния съвет и Изпълнителния комитет на партията, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Самостоятелното явяване е мотивирано като желание от структурите и ръководството с много добрите резултати, които ВМРО направи на изборите за Европейски парламент и на местните избори през 2019 г., на които се яви самостоятелно. От партията има двама представители в ЕП – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

На местния вот ВМРО удвои по места представителството си в общинските съвети, като се пребори и за ключови кметски места като Сандански, Елин Пелин, Трявна, Каварна и др.

Коалиционните партньори от формацията "Обединени патриоти“ НФСБ са уведомени за това решение чрез разговор, проведен между лидерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, посочиха от пресцентъра на "Воеводите".

ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание.

Зам.-председателят на партията Искрен Веселинов обясни, че причината за раздялата с НФСБ не е конфликт, а е резултат от настояване от структурите и нови стратегически цели, които си поставя ВМРО.

„Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа“, коментира той.

От ВМРО са убедени, че ще успеят самостоятелно да се преборят за влизане в следващото Народно събрание, а листите им за народни представители са отворени за  включване на голяма гражданска квота.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
Обединени ***.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още