IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън: Тръмп не трябва да получава брифинги от разузнаването

Новият президент на САЩ не смята, че обичайните брифинги ще бъдат полезни заради "непостоянното поведение" на Доналд Тръмп

12:01 | 06.02.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че неговият предшественик Доналд Тръмп не трябва да получава брифинги за разузнаването, каквито обикновено се правят на предишните държавни глави. Като причина за това той изтъкна „непостоянното поведение“ на Тръмп, пише Bloomberg.

„Мисля, че не“, коментира Байдън в отговор на въпрос на CBS News дали Тръмп трябва да продължи да бъде информиран. „Заради непостоянното му поведение, свързано с щурма“, допълва той, визирайки поддръжниците на Тръмп, които нахлуха в Капитолия миналия месец.

В миналото управлявалите доскоро президенти получаваха рутинни разузнавателни брифинги и достъп до класифицирани материали. Но Байдън се сблъсква с натиск от демократи и бивши служители в областта на националната сигурност, които го призовават да забрани на Тръмп да получава подобна информация, защото това може да повиши рисковете за сигурността.

По-рано тази седмица прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че въпросът „се разглежда“.  

Байдън твърди, че вярва, че „няма нужда“ Тръмп, чийто втори процес за импийчмънт започва следващата седмица, да бъде запознат с чувствителна информация и да получава рутинни брифинги.

„Каква стойност му носи брифингът за разузнаването? Какво въздействие има изобщо, освен факта, че той може да се изпусне и да каже нещо?“, коментира държавният глава в интервю, излъчено снощи.

През янаури председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф заяви, че на Тръмп трябва да му бъде отказан достъп до класифицирани материали след изтичането на мандата му.

„Не смятам, че може да му се вярва сега и в бъдеще“, коментира той в интервю за CBS, дадено на 17 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 3
kane
преди 3 години
На оранжевия му отиват най много и най заслужено само райета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 5
neon7
преди 3 години
Цирк- https://twitter.com/JackPosobiec/status/1350904883482923011?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1350904883482923011%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.waynedupree.com%2F2021%2F01%2Fviking-guy-senate-video%2F
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
neon7
преди 3 години
Заради непостоянното му поведение, свързано с щурма, допълва той, визирайки поддръжниците на Тръмп, които нахлуха в Капитолия миналия месец."Щурма"си беше класика-активно мероприятие.IGNORED BY THE MEDIA ELITES AND FBI: List of 20 Individuals at the Capitol on January 6th All Appear to be Connected to Antifa or Far Left Groupshttps://***.thegatewaypundit.com/2021/02/breaking-exclusive-list-20-individuals-interest-capitol-january-6th-appear-connected-antifa/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
neon7
преди 3 години
""но не защото доказа невинността си''Ха ,ха ... Тръмп да доказва ,че бил невинен??? Това според кое право?Байдън трябва ли да доказва ,че е невинен за аферата в Украйна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 6
фиг.1
преди 3 години
Тръмп успя да отърве кожатата при първата си процедура по импийчмънт, но не защото доказа невинността си, а по липса на достатъчно доказателства, както и заради подкрепата на тогавашното републиканско мнозинство в Сената. Но очевидно и до ден днешен продължават да го подозират в сговор с Путин. При това положение, би било крайно глупаво все още да му се дава достъп до секретна разузнавателна информация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още