IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook забранява разпространяващите лъжи за ваксините акаунти

Публикации в които се твърди, че коронавирусът е създаден от човек, или прекарването на болестта е по-безопасно от ваксинацията, ще бъдат премахвани

10:07 | 09.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: unsplash.com</em></p>

Снимка: unsplash.com

Facebook Inc. заяви, че ще предприеме по-крути мерки за премахване на невярна информация за Covid-19 и ваксините в социалната си мрежа, стъпка, която може да доведе до премахване на основни групи, акаунти и страници в Instagram при многократно разпространение на дезинформация.

Компанията действа по съвет на Световната здравна организация и други групи, за да разшири списъка си с неверни твърдения, които са вредни, става ясно от публикация в корпоративния блог в понеделник, цитирани от Bloomberg.

Facebook ще поиска от администраторите на потребителски групи да модерират такава дезинформация. Instagram, която е собственост на Facebook, също така ще затрудни намирането на акаунти, които обезкуражават ваксинацията, и ще ги премахва, ако те постоянно нарушават правилата. Тази седмица компанията ще включи в своя информационен център за Covid-19 подробности от местните здравни органи за това кога и къде хората могат да се ваксинират.

Ако системите на Facebook попаднат на съдържание, в което се твърди, че коронавирусът е създаден или произведен от човек, че е по-безопасно човек да се зарази и изкара болестта, отколкото да получи ваксината или че ваксините са токсични, опасни или причиняват аутизъм, това съдържание ще бъде премахнато. „Твърдения за Covid-19 или ваксини, които не нарушават тези правила, все още ще отговарят на условията за преглед от нашите трети страни, проверяващи фактите, и ако бъдат оценени като неверни, ще бъдат етикетирани и понижени (в списъка за показване, б. ред.)“, заяви Facebook в публикацията си в блога.

Facebook, най-голямата социална мрежа в света, вече вкара съдържащи се в реклами неверни твърдения за ваксините в списъка на нарушенията на правилата. Компанията работи, за да отмени годините инерция, натрупана от антиваксинационното движение на своите платформи, където емоционални анекдоти и истории, които провокират страхове, се разпространяват по-бързо от научните факти. Промените в сайтовете, които започват тази седмица, ще бъдат въведени в глобален мащаб на повече от 50 езика, но това може да отнеме известно време, поясняват от Facebook.

Междувременно базираната в Калифорния компания ще даде безплатна реклама за 120 милиона долара на здравните власти и неправителствените организации, които планират да разпространяват точна информация за тестването и ваксинацията срещу Covid-19.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
браво , Бойчо ... тия са по-зле от вас ... засега .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още