Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Електромобилите не са достатъчни за изпълнението на климатичните цели на САЩ

Необходима е по-мащабна стратегия, която да се фокусира върху жилищната инфраструктура и начините за ограничаване на използването на автомобили

3
 
4
 
3
преди 1 месец
пускай дилижансите отново , Джо ... : )))
2
 
3
 
2
преди 1 месец
"Водна Емулсия ( до 50% вода) на Фъстъчено Олио би могла да се ползва..."

прави си гаргара с нея ... Иван Митев 2 ...
6
 
2
 
1
преди 1 месец
Производство на нови 1,5 Тераватчаса Ел.енергия на Година ще са нужни ако целия Автопарк на САЩ премина на електричество.
Около 50 Трилиона долара.
И това е само за Централи.
За Подстанции, кабелни мрежи, трафопостове, улични чарджъри и пр. ще са нужни още толкова.

Далеч по-разумно би било да се конвертират съществуващите и бъдещи Дизелови Двигатели да горят 100% Карбон-Неутрално, Водно-Емулгирано Растително Масло - https://biodizel.alle.bg , например от Фъстъци, отглеждани върху многоетажни рафтове, в хиперинтензивна Вертикална Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg, на извънредно ниска себестойност - под $0.20/kg.
Така ще се СПАСИ и ще работи още десетилетия напред , но вече с ЧИСТО и ВЪЗОБНОВЯЕМО Растително Гориво, цяла една Мулти-Трилионна Дизелова Икономика.

Водна Емулсия ( до 50% вода) на Фъстъчено Олио би могла да се ползва за захранване на компактна (1м х 0,5м х 0,9м) , мощна (4000 к.с.) Газова Турбина за директна механична трансмисия, пневмо-привод или задвижване на ел. генератор на леки и тежки МПС, кораби, самолети, механизация, ел генератори.

Освен това е нужно преминаване на цялата Строителна Промишленост от силно замърсяващият Цимент и Стоманобетон, към Нула-Емисионен Базалто-Фибърен Композит - https://basalt-fiber-composite.alle.bg