IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Twitter е дарил 1 млн. долара на НПО за криптовалути

Coin Center е група за изследвания и застъпничество с нестопанска цел, която има за цел да се справи с проблемите на криптовалутите

12:08 | 11.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джак Дорси.<em> Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Джак Дорси. Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси е направил дарение от 1 милион долара за мозъчния тръст с нестопанска цел Coin Center, съобщи организацията в сряда.

Дарението, направено в брой, ще укрепи усилията на Coin Center за проучване и лобиране във Вашингтон. То се случва след подобен ход от дигиталния мениджър на активи Grayscale Investments, който дари 1 млн. долара на групата миналия месец.

„Радвам се да съобщя, че Coin Center е получил дарения от 1 милион долара от @Grayscale“, съобщи Джери Брито, изпълнителен директор на Coin Center, в сряда в Twitter. „Зашеметени сме от изливането на подкрепа към общността“.

„Coin Center получи и невероятно щедър подарък от 1 милион долара от @jack - онемяхме“, добавя Брито. „Почти бяхме достигнали целта си за съответната кампания, когато той ни постави на върха. Вашето доверие към нашата работа е невероятно“.

Със седалище във Вашингтон, Coin Center е група за изследвания и застъпничество с нестопанска цел, която има за цел да се справи с проблемите, пред които са изправени криптовалутите, като биткойн. Сред неговите поддръжници са фирмата за рисков капитал от Силициевата долина Andreessen Horowitz и борсата за криптовалута Coinbase.

Дорси не за първи път насърчава по-специално биткойн, след като веднъж заяви, че вярва, че той ще се превърне в „единната валута“ на интернет. Square, финтех компанията на Дорси, където той е и изпълнителен директор, осъществи инвестиция в биткойн на стойност 50 млн. долара миналата година. А услугата Cash App на Square позволява на потребителите да купуват и продават биткойни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още