IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще остане ли зависим бизнесът от държавните програми срещу пандемията?

Ще има промяна на макроикономическите условия, след като изтече банковата ваканция, посочи доц. д-р Красимир Тодоров, декан на академичната програма на ВУЗФ

17:06 | 12.02.21 г.
Ще остане ли зависим бизнесът от държавните програми срещу пандемията?

“Тепърва предстоят доста покупко-продажби на бизнеси, очаква той. - Все още не сме свидетели на вълна от сливания, придобивания и покупко-продажба на бизнеси, защото не е минало толкова много време”.

По думите на Тодоров промяна на макроикономическата обстановка в България се очаква след април.

“Ще сме свидетели на промяна на макроикономическите условия, която ще настъпи, след като изтече и второто удължаване на банковата ваканция. Въпросът е дали ще има трето, или не”, коментира деканът на академичната програма на ВУЗФ.

Според Тодоров има необходимост от допълнителни мерки в нашата страна, но само към лоялните бизнеси, които са плащали данъци и осигуровки. 

“Правилен е подходът на правителството помощите да минават през осигуровки, през данъци, а не да се дават на парче”, отбеляза той.

Доц. Тодоров е на мнение, че е необходима оптимизация на компаниите.

“В състояние на макроикономически просперитет като че ли бизнесът загърбва ефективността и си позволява прекомерно нарастване на разходите”, смята той.

Сред необходимите мерки от страна на бизнеса експертът посочи прибягването до иновации, за да се засили конкурентоспособността на фирмите.

Достатъчни ли са социално-икономическите мерки за справяне с кризата в България?  Как се адаптират новите програми на висшите училища към новата реалност?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още