IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО: Всички хипотези за коронавируса все още са отворени

Основната хипотеза на мисията е, че вирусът е произлязал от прилеп, въпреки че има няколко други възможни сценария за това как точно е бил предаден на хората

11:15 | 13.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefan Wermuth/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Всички хипотези са все още отворени в разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на COVID-19. Това заяви генералният директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг в петък.

Мисия на СЗО в Китай обяви по-рано през седмицата, че вече не разглежда въпроса за това дали вирусът не е тръгнал от лаборатория, което се приема за много малко вероятно. САЩ вече заявиха, че ще направят своя оценка на заключенията на мисията.

„Някои въпроси бяха повдигнати за това дали някои хипотези са отхвърлени. След като говорих с някои членове на екипа, искам да потвърдя, че всички хипотези остават отворени и изискват допълнителен анализ и изследване“, каза още Гебрейесус.

„Част от тази работа може да е извън компетентностите и възможностите на тази мисия. Винаги сме казвали, че тази мисия няма да даде отговори на всички въпроси, но даде важна информация, която ни приближава до разбирането за произхода на вируса на COVID-19“, посочи още генералният директор.

Основната хипотеза на мисията е, че вирусът е произлязал от прилеп, въпреки че има няколко други възможни сценария за това как точно е бил предаден на хората, включително и чрез друг вид животно.

Според предходната администрация в САЩ на президента Доналд Тръмп вирусът може да дошъл от лаборатория в град Ухан. Китайските власти на свой ред отричат такава възможност.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
а прилепът се казва бил гейтс ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още