IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейността на лизинговите дружества и работната сила ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще публикува предварителни статистически данни за индексите на потребителските цени за януари и пътуванията през 2020 г.

10:03 | 15.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (15 февруари) Българската народна банка ще публикува рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за януари 2021 г.

От централната банка ще дадат информация за дейността на лизинговите дружества и компаниите за „бързи“ кредити в края на декември.

Националният статистически институт ще обяви наблюдение на работната сила за четвъртото тримесечие 2020 г.

Ще излязат предварителни статистически данни за индексите на потребителските цени през януари 2021 г.

От НСИ ще разберем колко са пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през миналата година.

В първия работен ден на тази седмица НСИ ще обяви индекси на цените и цени на производител в селското стопанство за четвъртото тримесечие на 2020 г., както и обобщени годишни данни.

Във вторник (16 февруари) от статистиката ще научим какви са доходите, разходите и потреблението на домакинствата през четвъртото тримесечие 2020 г.

НСИ ще информира какъв е брутният вътрешен продукт (БВП) на национално ниво с експресни оценки за четвъртото тримесечие на 2020 г.

В сряда (17 февруари) няма обявени събития.

В четвъртък (18 февруари) НСИ ще публикува цени на производител в горското стопанство за четвъртото тримесечие на миналата година, както и обобщени годишни данни за 2020 г.

В петък (19 февруари) ще излязат данни от националната статистика за външната търговия  през ноември и потока на преки инвестиции през декември 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още