Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Може би възходът на биткойна отразява залеза на Америка

Криптовалутата вероятно е не толкова балон, колкото аларма, която ни предупреждава за някои много големи геополитически промени

0
 
5
 
10
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Биткойнът, бил краен, т.е. имало само 21 млн. бройки и затова цената му щяла непрекъснато да расте. Добре, но чисто теоритично, могат да бъдат създадени още хиляди криптовалути, със същите функции, че дори и по-добри. За момента криптовалутите са само въображаем актив, без почти никакво приложение - едва ли чрез тях се осъществяват и 0,001% от всички транзакции. Ако се стигне до момент, в който реално започнат да се използват при финансовите разплащания, кой ще избере конкретно биткойна, ако цената му всеки ден се мени с едни 5-10%? Та, може наистина бъдещето да е в криптовалутите, но когато се стигне до това бъдеще, то ще е за стабилните криптовалути, а не за тези, които летят и падат неконтролируемо. В подобно време, виждам биткойна единствено като нов актив, в който хората съхраняват стойност, без да го използват на практика. Вярват, че е краен като количество и цената му отразява инфлацията, но без никакво практическо приложение. Доста абсурдно. Нещо като чистата акция на проф.Каро.
1
 
8
 
9
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Гледам пишат вече оди за лалетата...

И в Холандия са писали преди години. :)

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено.
2
 
5
 
8
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Биткойна е заплаха. Сега да видим какво ще нарпавят правителствата и в частност Банкстерите. Създаване на своя крипто валута за да могат да контролират всичко. Това ще бъде конторлирано от организацията на чело със стринка Кристалнка Георгиева.
1
 
9
 
7
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Всяко нещо, което е в мрежата и по сървърите може в някой кофти ден да изчезне. Всяка мрежа има неприятното присъщо качество да се разпада. Дори най-сложната мрежа - човешкият мозък има това качество. Тогава човек "откача". Е и златото "изчезва" ако го скриеш така, че после да не го намериш.
Който търси Абсолютна защита за богатството си при всякакви обстоятелства, няма да я намери. Накратко ще има от всичко - и фиатни пари и биткойни и злато и какво ли не още. Ще е странно да не е така.
9
 
1
 
6
cherney до: Боян
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Виж, не искам да влизам в пререкания. Но моята покупна цена на биткойн е 925 долара, а от него към днешна дата съм половин милион долара плюс. А цената му в историческа перспектива ще стигне 500.000 долара. Така, че айде избери си някой друг и му дай подобно определение. Щото нали знаеш слона колко се интересува от мнението на мухата.
4
 
7
 
5
Боян до: cherney
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Напротив ти си брутално некомпетентен. Да вярно е, че в САЩ за едното нищо може да те оценят на 1 милярд, но това не значи че струваш реално толкова, пример Тесла пълен балон. Истината е че в САЩ капитал има в неограничени количества поради неконтролируемото печатане на пари, но това няма как да свърши добре. Вече няма кой да вярва в долара и той ще се срине, лошото е че няма къде да си наврат парите за да не се обезценят изцяло, а да запарят поне част от това кухо богатство.
8
 
3
 
4
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Изключително глупава статия с крайно неграмотни мнения в нея. Биткойн не застрашава щатския долар и лидерството на САЩ. Не е случаен факта, че руснак като Сергей Брин създава Google в САЩ заедно с Пейдж, а емигрант от Южна Африка като Илон Мъск се развихри отново в САЩ с PayPal, Tesla и SpaceX. В САЩ всяка една идея може да се превърне в компания на стойност 1 трлн. долара и това е единствената страна, в която това може да се случи. Вместо да анализират как биткойн застрашава долара, тези анализатори можеха да погледнат пазара на злато през ноември и декември 2020г., за да видят колко пари са напуснали този пазар и са се озовали в биткойн протокола. Биткойн ще замени златото като store of value, а САЩ няма да пропуснат възможността техни компании да придобият лъвския пай от него. Само алкохолно интоксикиран *** може да вярва, че САЩ ще забранят биткойн. Златото ще си замине в следващите десет години и най-умните ще скочат първи от този кораб.
8
 
2
 
3
преди 1 седмица
Чисто и просто, биткойна ако е ограничен в нарастване на неговото количество, то цената му (изразена в долари) ще расте, защото долара активно се обезценява. от печатането. По същия начин се обезценява и еврото. Тук дори ние в България трябва да помислим дали да не променим вързания курс на лева към еврото. от 1€=1.9558 лв например на 1€=1.90 лв или 1.85 лв, т.е да се покачи стойността на лева
12
 
1
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Който купил купил :) Скоро и пейпал почват да работят с крипто. Дългосрочно очаквам до края на годината биткойна да пробие 100 палки. За разлика от парите дори и от златото той има крайна стойност. Има само 21 мил. бройки... това е. Златото има да го копаме още много а тепърва предстои да го намираме и на други планети. С фият парите всеки печата както му е изгодно. Така,че г-н Форухар жалко но сте пропуснали своя шанс :)
5
 
9
 
1
преди 1 седмица
Криптовалутата вероятно е не толкова балон, колкото аларма, която ни предупреждава за някои много големи геополитически промени

Не големи! Вулкан + земетресение 10 по Рихтер + цунами!