Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Може ли Байдън да реши казуса с емисиите от корабоплаването и авиацията?

Силната конкуренция при налагането на екологичните енергийни алтернативи в двете индустрии могат да подкрепят ангажимента на американския президент

0
 
6
 
4
преди 1 ден
Няма профилна снимка
Джо е човекът който решава проблемите със замах. Още със встъпването си трансгресия проблем веднага го реши.Преди да постъпиш в армията избираш пол.Пример женски пол след време от разнообразие и скука решаваш да бъдеш от мъжки пол. Няма проблеми"свобода на личността" само дребни като WC баня, и спалня трябва да се сменят .За Джо проблемите с климата са нищо веднага ще ги реши стига "Господ да не го прибере при себе си " да го остави при нас.
1
 
2
 
3
evlogi до: дядя Вова
преди 2 дни
Ти ше каеш.Бидон е супермен, пътеводна светлина за световните прогресивни сили.Той сичко може и излъчва бяла светлина, за разлика от рижия демон, принцът на мрака, Синът на велзевул, въплъщението на злото ДТ..
3
 
5
 
2
преди 3 дни
Бидон-я може да реши един единствен казус на ден - да пита жена си къде се намират и де му са ха'пчаата...
2
 
6
 
1
преди 3 дни
Казусът е решен отдавна, още през 2008, с патентоването в Япония на втечняемия Омаса Газ - който съдържа 2.5 пъти повече водород на м3 от един кубик течен водород - 167кг срещу 70кг и е в пъти по-безопасен и 100 пъти по-евтин.
Един Боинг 747 Джъмбо Джет има нужда от 90 Мегавата енергия за да излети, което прави 560 тона литиево-йонни батерии - това за любителите на батериите - и горе-долу толкова водородни клетки - за любителите на чистия водорд. Демек - мисия невъзможна.
Модифицирания Оксиводород (МОН, Омаса), втечнен и компресиран в леки карбон-композитни бутилки в крилата на самолета, задвижващ стандартни, леко-модифицирани турбофан двигатели, е засега единствената опция след авиационното гориво да вдигне един Джъмбо от пистата.
Колкото до корабите, възможен вариант за 100% карбон-неутрално гориво е Фъстъченото Олио, което може да гори в сега съществуващите корабни двигатели без съществени преустройства.
Олиото ще се добива от фъстъци, отглеждане на рафтове, в хипер-интензивни Вертикални Аквапонни Ферми, с 1000 пъти по-висок добив на декар и себестойност в пъти по-ниска от цената на корабното фосилно гориво.
htps://fuels.alle.bg
https://biodizel.alle.bg
https://nula-energia.alle.bg