IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът "Виждам чрез музика" помага на незрящи да комуникират по-ефективно

Проектът “Виждам чрез музика” прави музикалното образование по-достъпно, съобщи представителят на фондация „Музика за България“

16:45 | 18.02.21 г.
Проектът "Виждам чрез музика" помага на незрящи да комуникират по-ефективно

„Виждам чрез музика“ е сред лауреатите от 25 страни, спечелили Наградата за европейски гражданин за 2020 г. Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти, които помагат за насърчаване на по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на държавите членки.

“Идеята не е всеки незрящ да става музикант. Много от тези хора успяват да се развиват музикално, да се диверсифицират, да се пречупят и да комуникират по-ефективно, посочи Симеонов. - Музиката гради преди всичко постоянство и това е нещо, което успяваме да видим в незрящите ученици.”

Симеонов информира, че със стипендиите са допринесли да развият таланта си много от децата.

Според него ролята на преподавателя е да вдъхновява и да мотивира.

“Преподавателят трябва да научи учениците да са по-постоянни, да са по-успешни личности и да не спират да се развиват, да се изразяват чрез музика”, коментира Симеонов.

По думите му социалното предприемачество в България е в начален стадий, като е важно повече хора да се отворят за дарителството - нещо, което бизнесът вече прави.

Как се продуцира дигитално музика за незрящи? Каква е ролята на социалното предприемачество?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още