Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Коронавирусът увеличава търсенето на по-голяма жилищна площ у нас

В края на 2020 г. тристайните апартаменти изпреварват двустайните като дял от общите покупки в София

0
 
5
 
5
преди 1 седмица
Набедените експерти брокери защо не коментират ръста от 60%на необслужваните бързи кредити,който ПРОДЪЛЖАВА да расте в момента.Този показател е много важен за това как ще се връщат кредитите.Ами за ипотечните деро сега са позамазани стабилно от мораториума,за тях какво да кажем?
1
 
4
 
4
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
При липсата на цифри за 2 и 3 стайни логиката казва, че спадът при 2-стайните като най-масови е бил по-голям от тоя при 3-стайните :) И оп, по брокерски - едните изпреварват другите.
2
 
10
 
3
ing5rov до: julian12
преди 1 седмица
за инвесторовите калинки ковидът е нещото покрай което като се въртиш , няма начин да не изкяриш неко леФ ... само требе да знаеш откъде иде ветъро ...
1
 
8
 
2
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
По отношение на търсенето на различни апартаменти/къщи статията може би е вярна. Това отношение на пазара на наеми имам мнение, което ще ховторя:
В София 2019 са родени 13075 деца (НСИ). Умрели за 2019 г. 15635 (НСИ)
Две деца правят семейство и живеят в едно жилище = 6500 жилища са нужни на година. Обаче когато умират в София същия брой възрастни се освобождават 7600 жилища (ако приемем че почиват от едно семейство двамата), ако умират различни самотни хора се освобождават дори повече жилища.

Логиката ми казва че не са нужни тия 4076 и 1559 новопостроени жилища. Ако приемем, че 13000 се раждат и 15000 умират значи настоящите жилища са достатъчни, а новопостроените образуват натрупване на огромна складова наличност от празни (дори и да са стари) жилища, което ще задържи наемите дълго на тези нива, което при нарастване на минимална/средна/висока заплата си е всъщност намаляване на цената и възвращаемостта от наемите
2
 
10
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
"Коронавирусът увеличава търсенето на по-голяма жилищна площ у нас"
Коронавирусът някакъв одушевен предмет ли е? Някаква компания за имоти може би?