IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнима ли е паспортизацията на сградите до 2022 г.?

Шири се институционална безотговорност, посочи инж. Владимир Жиянски

18:03 | 18.02.21 г. 4
Изпълнима ли е паспортизацията на сградите до 2022 г.?

Експертът засегна и темата за качеството на новото строителство в страната. Той посочи, че често в сектора се търси само печалба, но потвърди, че има и много съвестни строителни организации.

Друга тема, по която инж. Жиянски изказа мнение, е инцидентът, при който момче загина след токов удар от шахта в района на болница "Св. Иван Рилски". “Основният мотив на стопанската дейност у нас е печалбата. В конкретния случай, след като въпросният павилион се намира на територията на болницата и има договор, редно е тя да предостави канал, вода и електричество”, посочи експертът.

“Преминаването на електричество от електромера до обекта би трябвало да бъде съгласувано с общинските органи, като за това трябва да е предоставен съответния проект”, поясни Жиянски и допълни, че се шири институционална безотговорност.

Що се отнася до инженерните кадри в България, той смята, че те са достатъчно, но "проблемът идва от факта, че след завършването на какъвто и да е институт в техническата сфера, специалистите не се обучават".

Ще бъде ли намерен виновник за шахтата убиец на детето пред болница "Св. Иван Рилски"?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 0
0pk
преди 3 години
Измислената паспортизация има общо със здравината на сградата, колкото личната карта има общо със здравния картон. След като паспортите и ЛК се издават от МВР, следва и паспортите на сградите да се издават от РДНСК например.Обследването на една сграда от земната основа, впоследствие фундаменти, колони, шайби и т.н струва повече, отколкото да се бутне въпросната сграда и да се построи нова на нейно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
и тогаз толкоз ... битият-бит ... ама да се вземат едни пари е най важното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
doba
преди 3 години
Само един 'дребен' детайл: как ще се влезе в апартамент на човек, който е теглил ключа и е заминал в чужбина? И няма връзка с него?..Цялият цирк както винаги е за пари.Спрягат се едни 200лв за 60кв апартамент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Естествено че не, ще го направят проформа за да е мирно и тихо всичко. Като се срути инцидентно един блок, тогава ще се сетят да го направят кадърно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още