IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧПГДН СофтУни Светлина подготвя следващото поколение експерти

Приложно програмиране, графичен дизайн и мултимедия и дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество са направленията

11:37 | 22.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;СофтУни Светлина</em></p>

Снимка: СофтУни Светлина

СофтУни Светлина е първата частна гимназия за ИТ и дигитални умения в България, която предлага единственото по рода си средно образование за най-перспективните професии в дигиталната ера, а приемът за уч. година 2021-2022 е вече отворен! Младежите, които прекрачат вратата на СофтУни Светлина, ще имат възможността да изберат едно от следните направления:

Приложно програмиране

Специалността „Приложно програмиране“ дава възможност на учениците да придобият ценни практически умения в една от най-бързо развиващите се сфери днес – тази на софтуерната разработка. Те ще имат възможността да се подготвят за реалната работна среда в сектора, изучавайки различните програмни езици, софтуерни платформи и работни рамки. В процеса на обучение те ще изградят също и ключовите качества, необходими за кариерната им реализация като програмисти, като алгоритмично и логическо мислене, и работа в екип.

Графичен дизайн и мултимедия

Графичният дизайн е ключов за всеки успешен бизнес днес и търсенето на кадри в сферата расте с всеки изминал ден, поставяйки я сред най-перспективните и желани области на развитие. В СофтУни Светлина учениците, избрали да запишат тази специалност, ще имат възможността да се потопят в дълбочина в света на дигиталния дизайн и мултимедията. Ще се научат да работят с ключовите софтуерни програми, необходими за професията, и ще усвоят най-добрите съвременни практики и техники, докосвайки се до множество реални казуси, задачи и проекти.

Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество

Дигиталният маркетинг в наши дни все по-засилено измества традиционните методи за реклама и популяризиране на бизнес. Специалността „Дигитален бизнес, маркетинг и предприемачество“ ще отвори вратата за учениците към тънкостите, които движат компаниите днес към върха, за да подготви младите таланти за новия технологичен свят. Ще получат възможността да развият най-ключовите необходими знания за разнообразните съвременни маркетинг канали, инструменти, концепции и стратегии. Учениците ще бъдат подготвени за реалната работна среда и след успешно завършване на специалността ще могат своевременно да започнат работа или стаж в сферата на маркетинга.

Учебните процеси и методологии в СофтУни Светлна 

В гимназията за дигитални умения са заложени няколко ключови принципа на работа, които представляват основната стойност за учениците:

-       Качествено съвременно образование

Светът днес претърпява истински катарзис, който налага още по-бурното и динамично развитие на технологиите от всякога. Екипът на СофтУни изгражда цялостни програми, които да подготвят топ експертите на бъдещето с всички най-търсени и необходими умения и качества, готови да посрещнат предизвикателствата на новата дигитална ера.

-       Практическо обучение

Традиционната образователна система залага в учебните си методологии огромно количество теория, което не отговаря на нуждите на днешното поколение. В СофтУни Светлина се практикува методът „учене чрез правене“, който позволява на учениците да упражняват своевременно всяко новопридобито умение, за да го затвърдят и надградят, като им се дава възможността да участват в редица практически казуси и проекти. Това е ключово за успешното развитие на младежите и подготовката им за реалната работна среда.

-       Холистичен подход

За поредна година СофтУни Светлина прилага и развива успешно своята политика за холистично образование. Тя включва развитие на огромен набор от ключови личностни и професионални качества у учениците, като интелект, творчество, социални контакти, самоинициативност, любознателност и много други. Децата биват насърчавани да следват мечтите си докрай и да развиват максимално потенциала, с който разполагат, а те се чувстват комфортно в комуникацията си с преподавателите и не се притесняват да поискат помощ, когато изпитват затруднения по пътя на своето развитие. Това ги подготвя за реалния суров живот, в който няма да имат възможността да склоняват глава пред изпречилите се пред тях препятствия.

Записванията за СофтУни Светлина са отворени

Приемът за учебна година 2021-2022 в СофтУни Светлина е отворен. В гимназията могат да подават кандидатури всички младежи, успешно завършили седми клас, а за процесът по кандидатстване можете да научите повече тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още