Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Качеството на въздуха се превръща във фактор на жилищния пазар

Един от основните двигатели на пазара – младите семейства, са образовани и чувствителни точно за този показател, твърдят експерти

0
 
1
 
5
преди 3 дни
Няма профилна снимка
Значи най-качествен е въздуха в София, следват Пловдив, Варна, Бургас, след тях да речем Русе, В. Търново, Плевен, Ст. Загора. Интересно - колкото по-скъпо, толкова по-чист въздух имало наоколо. Не знаех. Сега го разбирам. Да не говорим, че например в градове като В.Търново и Шумен примерно пушека от комините зимата е жесток, а и там цените на новото строителство гонят Варна да речем, а идея си нямате ква е пушилка. Явно въздуха става и там по-чист, а пушека аз само го виждам и мириша. Пък русенския тец - легенди за чистота ви казвам.
0
 
1
 
4
Веск до: grainis
преди 3 дни
Няма профилна снимка
На теория е така. У нас обаче практиката е друга. Имаше опити покрай водните цикли и пречиств. станции да се прави биометан от отпадъка и - провал. Просто не всяка инсталация от всеки *** може да даде резултат. Даже разкарваха да не казвам какво между градовете да подкарат уж някоя инсталация ама нищо. Пелетите са уйдурма - слагат все повече *** и накрая нищо няма да ги лови. Относно биодизела - не става. Всичката земя у нас да засеем с рапица биодизелът от нея няма да стигне до никъде. Смятал съм го. Единственото нормално за нас е ядрената енергия. Просто сме малки и малко та с няколко нови блока решаваме проблемите. По един нов на 10-15 гофини. Газовите централи вдигат парниковите емисии също, скъпо значи - те стават само за пиковата мощност.
0
 
0
 
3
преди 1 седмица
София и всеки друг голям град би могъл да изгради със собствени средства една или повече Вертикални Аеропонни Ферми за масово производство на огромни количества 100% Карбон-Неутрални (и Негативни) Биогорива като БиоМетан, БиоДизел, Прахово Гориво, Пелети, ***, а също така редица видове Храни, Фуражи, Пулпове, Влакна, Торове и др. Материали.
Една част от тези продукти може да се продава, а друга част да се ползва от гражданите на супер-ниски цени или дори безплатно.
Целият градски транспорт и частни автомобили могат да преминат на БиоМетан, Печките могат да горят Пелети с прахоуловител или евтини растителни масла / биодизел - и въздухът ще стане чист като сълза.
Общините ще генерират многомилиардни приходи, ще се открият стотици нови работни места.
https://vertikalna-ferma.alle.bg
4
 
3
 
2
Mechkata до: khao
преди 1 седмица
да не би да имаш станция вкъщи за измерване качеството на въздуха инсталирана от времето на Кремиковци до сега и да водиш статистика? Щото може и да си в грешка...
1
 
9
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
повервАх ви ... ако беше така, нямаше да има нито една сделка. Въздуха в София става по мръсен от година на година, даже като бачкаше Кремиковци беше по чист от сега.