IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антикорупционната комисия търси над 406 млн. лв. от Васил Божков

В исковите молби е включен и самолет за 34 млн. лв.

18:11 | 22.02.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища на обща стойност 406,547 млн. лв. В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства, става ясно от съобщение на сайта на Комисията. 

Близо 278,3 млн. лв. се претендират от бизнесмена с 16 обвинения Васил Божков и свързани с него лица по внесена искова молба в Софийски градски съд. Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г. е ръководел организирана престъпна група.

Иска се отнемане на моторна яхта Wasabi 60Apex с пазарна стойност 1,1 млн. лв., моторна лодка Brig Falcon 420 за 41 хил. лв. и самолет Bombardier с пазарна стойност 34 млн. лв.

От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на София, апартамент в Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в столицата, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, неджижими имоти в Париж и Франция.

Васил Божков се укрива вече повече от година в Дубай, като срещу него има две разследвания и 16 обвинения за различни престъпления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
дядя Вова
преди 3 години
Изпървом трябва да минат през екземпляр с партизанско има Влади (зидарчето).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
а от дебелян пеевски не търси ли ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Антикорупционната комисия търси над 406 млн. лв. от Васил Божков В чекмеджетата из Банкя - там проверихе ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още