Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Гейтс срещу Мъск: Дори дебатът за биткойна вече премина на следващо ниво

Самият факт, че най-богатите хора в света коментират криптовалутата говори достатъчно за мястото, което се опитва да си извоюва

   1| 2| 3| 4    
2
 
4
 
17
преди 2 месеца
Биткойн е много яко нещо.И етер е яко, даже може би е по-яко.
0
 
5
 
16
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
И никъде не твърдя,че съм изоставил нормалните инвестицийки :)
Портфолиото ми е акций,бондове, злато, имоти, крипто
1
 
4
 
15
Solar Power до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Забравих да отговоря на това: "а тока". Тока е безплатен от 2013-та за мен. У-вото което работи е Pi4, а консумацията е около 3Вата на час, захранено от слънце. Излишния ток лятото копам етери или топля басейна :)
2
 
2
 
14
Solar Power до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Имам идея. Имам идея ,че LND работи перфектно и ако искаш да си преведеш 0.001 биткойна става мигновенно не чакаш никакви конфърми и с такса от 200 сатоши.
А ако ми прочетеш примера ще разбереш ,че B ще вземе такса от 200 сатоши за услугата. Ако node ти е свързан добре към мрежата можеш да минаваш и още по евтино.
Дефицит е точно това когато нещо има крайна стойност. Биткойна за разлика от златото има такава. Златото след като го изкопаем... ще намерим по други планети, но биткойни няма да намерим. Единствения проблем в бъдеще за биткойна би бил квантовия компютър , но мисля,че докато дойде времето ще вкарат допълнителна защита.
1
 
3
 
13
Solar Power до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
LND node имам у дома и работи мигновенно :) Имаш нещо като частна банка.
В момента има над 10 хиляди такива и се увеличават всеки ден. Най-общо казано.... A има $100, B има $100, C има $100. А не вижда директно C , но B вижда C. A и B се вижда. A казва на B ... дай $50 долара на C и ги вземи от моя депозит при теб. Вече се поддържа от различни борси например Bitfinex. Таксата за да си изтеглиш например $50 в биткойни от битфинекс не е $30 а просто 2-3 цента.
1
 
3
 
12
khao до: Solar Power
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ти имаш ли си идея само на една българска банка сървъра който се грижи за онлайн транзакциите каква изродска машина е... ако 10% от хората започнат да го ползват ежедневно, ще имат нужда от една вкъщи... бай Илон ще трябва да направи 10 старлинка ... а тока?
3
 
1
 
11
michaelis23 до: khao
преди 2 месеца
дюнери платени с биткойни ... LOL ... :))
1
 
0
 
10
khao до: khao
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
крайност*
3
 
0
 
9
khao до: Solar Power
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
хаха, не успя да отговориш ... как може неговата крауност да е фундамент ?
а лайтинг нетуорк не е никво решение... я разясни как работи? :))
3
 
4
 
8
Solar Power до: Dr. Vatnikov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Зависи ... за мен имам отговори на повече от въпросите ти. Като разплащателно средство са твърде бавни в сравнение с VISA/Mastercard където могат да бъдат направени милиони транзакции в секунда. За тази скорост има решение нарича се "lightning network" ... хубавото е ,че всеки от вас може да си направи node в тях с някое PI и да взема минимални такси. Фундамента зад биткойна е неговата крайност и независимост. Имаме ограничен брой "койни" което води до дефицит винаги. Няма държава която да може да напечата в повече. Така цената ще върви нагоре неизбежно винаги. Ето и нещо лесно за осмисляне..... по света има над 20 милиона милионера... само си представете ако всеки от тях иска да има по 1 биткойн ей така да си направи кефа каква ще бъде цената на биткойна при условие,че всички бройки са малко над 20 милиона ?