IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как COVID-19 доведе чешките туристи в Банско?

Спадът в нощувките е около 20-30% спрямо миналата година, твърди Ирина Никулчина

18:13 | 25.02.21 г. 1
Как COVID-19 доведе чешките туристи в Банско?

За първа година Банско наблюдава осезаемо присъствие и засилен интерес от чешки туристи. Заради затворените курорти в Австрия и Германия в Чехия се прави много голяма реклама на българските курорти и самите туристи са силно впечатлени от условията тук. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Ирина Никулчина, бивш състезател по биатлон и собственик на къща за гости.

Но все пак най-голямата част от туристите са българи, които идват в Банско предимно през уикендите, каза гостът.

„Никой все още не може да каже какво ще се случи през март. Той винаги е бил предпочитан месец от скиорите, но сега всичко е в последния момент и пак се надяваме на пакетите за уикендите“, заяви Никулчина. 

„Спадът в нощувките е около 20-30% спрямо миналата година, но голяма част от хотелите изобщо не работят, а цените падат, защото всички се съобразяваме с това, че карането на ски не е евтин спорт“, каза още тя.

Никулчина изрази надежда, че следващият сезон, който ще започне в края на 2021 г., ще бъде по-добър и всички хотели ще могат да отворят врати за посетители.

Относно развитието на българския биатлон гостът заяви, че има много млади надежди, но подготовката в момента е много трудна психологически.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Един Българин
преди 3 години
Хахаха затворени курорти в Австрия - ами не е баш така. Дошли са тук на евтини и хубави ... "секретарки". Колкото и да съм родолюбец, на Банско има само писта и 2/3 (долната на Тодорка е прекалено равна), а за отношението на лифтаджиите и изобщо преживяването и дума не може да става дори с Пампорово и Добринище.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още