Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Ad hoc

Какъв е вкусът на пилешкото на растителна основа?

Коментар на Тимо Рекер, основател и изпълнителен директор на Next Gen Foods

1
 
0
 
1
преди 1 месец
Хипер-интензивно отглеждане на Насекоми - напр. Ларвата на Мухата Черен Войник (BSF) - Hermetia Illucens, нарастваща 9000 пъти за 2 седмици, с 43% Протеиново съдържание - 1,5 пъти по-голямо от това на Телешкото месо, но консумираща 6 пъти по-малко храна, 200 пъти по-малко вода, заемаща 1000 пъти по-малка площ и отделяща 2500 пъти по-малко вредни газове в атмосферата, на килограм произведено месо.
Без съмнение, това е осмото чудо на света и ще бъде една от храните на бъдещето.

В условията на една Вертикална Многоетажна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , BSF-Ларвите ще живеят в 100% Стерилна среда и ще се хранят със 100% Стерилна и Изобилна Бамбукова или Келпова Биомаса, финно смляна и частично-деградирана - съгласно най-високите вкусови предпочитания на BSF-Ларвата , с цел максимално бързото й нарастване на максимален размер и тегло.

След достигане на максимални показатели, ларвите ще бъдат преработвани чрез стерилно изсушаване, изпичане и смилане под формата на фино високопротеиново брашно с широка употреба като универсална многотонажна суровина за производство на редица аналогово-месни храни, както се твърди, с великолепен вкус на печено пилешко с орехи.