Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кой е пътят за привличане на повече инвеститори и капитал в България?

Дългосрочният просперитет на страната ще идва от индустрии, които са свързани с мехатроника, с производство на автомобилни компоненти

   1| 2    
0
 
3
 
12
ing5rov до: Веск
преди 1 месец
инвестиции след като се напълни Белене със сегашната "политическа класа " !
1
 
6
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какви инвеститори? Корупция, рекет. Току подгонят някой богат дето е давал, давал , ама алчността им безкрайна на гербаджии и на човеко му писнало. ТА някои тук се хвалят с някакъв износ, някакъв измислен БВП и т.н. Все по-последни сме. Икономическият ни растеж е смешен, а инфлацията въобще не се отчита правилно и директно инфлация се брои за ик. ръст. Толкова сме напреднали, че днес се купуват толкова нови коли колкото и при Станишев, а демографски всяка година ставаме по-зле. Докато не започне да расте раждаемостта всичко е уйдурми на управляващите. Изнески сме 50 милиарда, ама сме внесли затериали и заготовки за 40 примерно, а труда смешен процент. Ограбени сме за десетилетия напред откъм концесии. Разчитаме много на туризъм и услуги, а бедността и социалното разслоение растарт. Инвестции - само след смяна на модела и властта.
1
 
0
 
10
redcretin до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Що си пишеш с бот?
0
 
1
 
9
преди 1 месец
Няма профилна снимка
7 много си прав. 8- недей така, колкото и да е пресилено, има и доза истина. Друг е въпросът, че това става въпреки, а не заради.
0
 
3
 
8
khao до: grainis
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ае иди е метни от някой мост.... малоуумник !!!
3
 
4
 
7
преди 1 месец
Няма профилна снимка
...мога да добавя, че от нетен инвеститор в България за 15 години узрях. И ниската доходност българска ме накара да спра да влагам парите си у нас. И сега изпитвам трудности да си взема инвестираните капитали обратно в размер равен на инвестирания.
Парите идват или отиват някъде с надеждата да се увеличават. Моите пари идваха и нас със същата надежда, но не се увеличиха или се увеличиха много бавно и слабо. Това ме накара да спра да гледам на България като на място за моите пари. Мисля че същото се случва и с останалите капитали. Южняците не обичат да работят много. Това е проблем на всякъде, не само на наяата страна. Същото е характерно сякаш и за православните сравнявани с католиците, в Полша нпример или другаде.
0
 
6
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Прав е човека.
И да добавя - да няма корупция, шуробаджинащина, т.е. изравнени условия за всички, както и законост за всеки по един същ начин. Да няма неравномерна държавна подкрепа.
1
 
3
 
5
преди 1 месец
'' грандиозно строителство, и небивало уважение към страната и нейния Премиер.'' Майтап: Бойко Борисов е на корицата на "Бай Ганьо" в Гърция
https://www.paragraph22.bg/22-novini/read/maitap-boiko-borisov-e-na-koricata-na-bai-ganio-v-gurciia
9
 
1
 
4
grainis до: khao
преди 1 месец
Благодарение на тая мутра имаш рекордните за цялата история на България БВП - 120 млрд., Бюджет - 45 млрд., Експорт - 55 млрд., Депозити -70 млрд., Фондове - 60 млрд., Резерв - 50 млрд., най-нисък дълг в ЕС и рекордно висок кредитен рейтинг, грандиозно строителство, и небивало уважение към страната и нейния Премиер.
Дай Боже всекиму такава мутра.
За ПрезиЛдента не говорим - него го уважава само чистачката щото е глуха и не може да му чува глупостите.
Имаш ли представа, че България има пълната възможност и може преспокойно да изтегли ей-сега един кредит от 100 милиарда и да си направи заплатите и пенсиите по-високи от гръцките например ?
И знаеш ли защо не го прави ?
8
 
2
 
3
преди 1 месец
България може да стане 100% Нетен Инвеститор на самата себе си, ако въведе технологията Вертикална Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg .
По този начин ще умножи многократно Брутния си Вътрешен Продукт и ще се нареди сред най-богатите страни в света в рамките на десетина години.
Забравяме тотално за глад, мизерия, болести, смърт, демографска криза, корупция, престъпления и малцинствени проблеми.
Програмата за Развитие на България, базирана на тази Технология, предвижда 2500 Евро Минимална Заплата, 1000 Евро Минимална Пенсия, плюс Бонуси, Ваучери, Помощи и Базов Доход за всички нуждаещи се, напълно безплатно Здравеопазване, Образование, Квалификация, безлихвени Кредити и Грантове за Бизнеси, Технологии, Иновации, нови модерни, чисти и зелени Промишлени и Жилищни Зони, Села, Градове, Инфраструктура, връщане на всички Емигранти плюс заселване на квалифицирани Чужденци и ръст на населението над 10 млн. към 2030 г.