IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Постулатите на Investor.bg

Стремежът ни да бъдем най-влиятелната в България финансово-икономическа уеб медия означава непрекъснато да изследваме какво можем да направим по-добре

11:07 | 01.03.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

В Investor.bg се ръководим от няколко постулата – да бъдем първи, защото новината трябва да е и изненада. Да бъдем фактологични, тъй като една история не може да е новина, ако не е вярна. Да бъдем бързи и в допълненията, тъй като всяко събитие се формира от последващо действие. Да предоставим завършеност в анализа, тъй като всяка история трябва да бъде пълна. Да дадем и решение за бъдещето, защото значението на днешното събитие се засилва от неговата актуалност утре.

Изпълнението на петте задачи изисква непрестанна подготовка.

В епоха, в която информацията се съревновава с дезинформацията, истината често е подлагана на съмнение и преоценка. Investor.bg се противопоставя на спонтанното изразяване на събитията и вместо това се застъпва за задълбочена преценка и точно докладване. 

Нашите репортери предпочитат да показват, а не разказват, и не разчитат твърде много на модификаторите, тъй като прилагателните и наречията често може да са неточни. В момент, когато технологията може да достави толкова много думи моментално, редактирането все още има значение. А доброто редактиране и качественият задълбочен анализ имат значение повече от всякога.

Стремежът ни да бъдем най-влиятелната в България финансово-икономическа уеб медия означава да останем смирени и непрекъснато да изследваме какво можем да направим по-добре. 

Задачата на Investor.bg е да осигури отразяване на икономиките, пазарите, компаниите и индустриите по целия свят. Това е една от най-големите възможности в журналистиката днес. Ние сме посветени на предоставянето на тези новини почти денонощно, 365 дни в годината, като същевременно предоставяме контекст и перспектива в традицията на най-добрите вестници или списания.

Връзката между икономиките, пазарите, компаниите, индустриите и правителството често остава слабо разбрана и още по-малко оценена – затова и в глобален мащаб икономическите медии остават почти нишови. Вие - нашите читатели, зрители и слушатели - страдате от последствията, ако журналистите не са наясно с тези теми. Следването на нашия стил на работа изисква също така и прецизност в езика, внимание към детайла, глад за знания, упоритост в изпълнението на каквато и да е задача, колкото и да е обезсърчително това изпълнение, смирението да осъзнаем, че никой от нас не е безпогрешен и благоприличието да се обръщаме към всеки със загриженост и етичност.

Нашата мисия към Вас и като част от Investor Media Group изисква да бъдем:

Първи с новините за парите, пазарите, компаниите, суровините, икономиките, правителствата, културата, науката, както и предизвиканите и непредизвиканите човека бедствия.

Да сме толкова изчерпателни, колкото всяка публикация по тези теми. Да пишем така, че да може неспециалистът да ни разбере, а професионалистът - да ни оцени. Точни и убедителни в нашите анализи.

Педантични с подробности и факти - защото фактите са нашите активи. Те дават на историята достоверност и авторитет.

Постоянни в нашето търсене на информация, свързана с акционерите, притежателите на облигации и банковите вложители.

Достатъчно честни, за да признаем грешките си веднага щом ги открием, както и достатъчно усърдни, за да ги коригираме.

Достатъчно умни, за да разберем, че общият цял екип е по-велик от съставните части. 

Достатъчно смирени, за да знаем, че винаги можем да се справим по-добре.

Тези наши цели преодоляват пропастта между онези, които казват „просто дайте новините бързо“, и онези, които настояват да са перфектни на всяка цена. Можем и трябва да бъдем и двете.

И обещаваме да бъдем и през следващите 20 години – заради Вас! Благодарим Ви за доверието!

Investor.bg – всеки факт е актив!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
ами свърши нещо полезно през "уЙкенда" ... когато няма анализи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Toranaga
преди 3 години
Още 20 !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
SSS55
преди 3 години
Честито! Браво! Бъдете здрави и начетени! Радвам се, че Ви има!!! От вас се информирам, но харесвам и анализите ви. Понякога ми липсват в уйкенда. Успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още