Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Контролът върху наемите в Берлин се оказва катастрофа

Правилният отговор на проблема с високите наеми в германската столица е увеличаване на предлагането, а не таван на цените, смятат икономисти

0
 
7
 
4
преди 1 година
Всяка намеса в свободния пазар води до изкривяването му.Щом са толкова социални, общината там можеше да построи социалки за 50 000 нуждаещи се(примерно) и да обърне тенденцията.Най-вероятно щеше да си 'избие' и парите след това от наеми.
6
 
1
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Просто данъците т,рябва да се вържат с парарните цени. Само, че всички ще трябва да плащат повече/при високи цени/.. без значение дали си богат или беден богат/без адекватни доходи но със скъпи имоти/. Така, няма да има празни имоти.. щото ще е скъпо удоволствие.
0
 
6
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Прилична статия. Винаги съм твърдял, че тази регулация е задънена улица. Все пак е хубаво да се спомене, че на този пазар са се настанили и няколко ултра-големи фонда, които (о, да!!!) са довели до картелиране на пазара и действително са завишили наемите. Проблемът е комплексен.
4
 
4
 
1
преди 1 година
Другото действие на Берлин е да разрешат строителство като в София, на всяка поляна, в междублоковите пространства, във всяка градинка и във всички паркове. Тогава града ще заприлича на едно ГЕТО, и хората ще се чудят какво да правят. Наемите ще паднат. но всички ще живеят в една *** (и собственици и наематели)