Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Почти половината от младшите специалисти у нас се насочват към IT сектора

Нетното заплащане на работещите в тази сфера е средно 3500 лв., казва Емил Томов от Career Show

   1| 2| 3    
0
 
3
 
22
Shadow1 до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
София може да побере още 5.6млн. човека. Ако се случи тогава цялата останала територия на държавата ще стане като голям природен парк. Виждаш ли, има и плюсове всички да отидат в София.
1
 
6
 
21
khao до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Софийското поле сигурно може да побере 10 млн жители... еее ще станем като Мексико сити... ама на кой му пука
1
 
5
 
20
khao до: mrynmryn
преди 1 месец
Няма профилна снимка
разбирам те и принципно си прав, данъчните облекчения пак са даване на пари, индиректно !... но нещата не са толкова прости.
Ти искаш нашите политици да мислят дългосрочно и да не крадът, искаш нашите бизнесмени да мислят дългосрочно, искаш хората да мислят освен за себе си и за другите.... еми не стават така нещата.
Един бръз въпрос... ако всичко дето искаш се беше случило, първо това е тежест за бюджета, второ народа нямаше да се изсели в София и нямаше цените на жилищата да се балонизират така... още загуба на приходи, а те крадът от тия пари..... та що да го правят?
1
 
6
 
19
mrynmryn до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Според теб колко още хора може да побере София? Държавата има нужда от сериозна децентрализация, не говоря само за ИТ сектора, а като цяло. Да не говорим за Северозападна България, единственият им шанс е след 100г., да попаднат в границите на София-област, ако се разшири още. Не говоря за пари раздавани на калпак, може да има данъчни облекчения, предоставяни на общински земи, за големи предприятия и от сорта. Всички държавни служби са в София, нима не плащаме всички данъци? Защо всички да са там? Дянков колкото и да беше мизерен, поне искаше да премести митниците в Русе.

Тоя проблем не е само у нас, но с нашето население, се усеща по-сериозно от други държави, където населението не се стапя с по 50к човека годишно.
3
 
1
 
18
khao до: zelka007
преди 1 месец
Няма профилна снимка
на мен... ама тъпия ютуб що не ми праща нотификешън!!
5
 
3
 
17
khao до: studioaa
преди 1 месец
Няма профилна снимка
абе, имам една пъпка на гъъза :)
ще изчезне ли и тя като вдигнат лихвите ?... или това важи само за Ит-то?
3
 
3
 
16
преди 1 месец
на който му е интересно в реално време 2 мин до старта на старшип ...

https://www.youtube.com/watch?v=XOQkk3ojNfM
2
 
4
 
15
khao до: Varfor
преди 1 месец
Няма профилна снимка
хора всякви.. но такива като твоя познат са единици, надали сериозно влияе върху средната... беше леко отклонение от темата, защото повечето като чуят ИТ си мислят за програмисти, а те реално са по малката част от нещата... аз лично познавам такива дето са на по 11-12 К чисто.. тук в бг
10
 
3
 
14
studioaa до: zelka007
преди 1 месец
Eдна от най-големите родни фирми имаше 16 милиона лева печалба за 2018 мисля беше, а в нея работят над 300 души - лично съм преглеждал отчета, който се праща към НАП... Колко е това на печалба на човек спрямо заплатите и останалите разходи на фирмата като офис, консумативи и т.н? Печалбата в сектора е изключително мизерна и често не същестува въобще - това за съжаление е горчивата истина за ИТ "чудото"... То се вижда, че в по света е така с PE често над 100 и дори над 1000 IT секторът изглежда абсолютно кух книжен тигър... Въпрос на време е инфлацията да се вдигне, лихвите да скочат и по-голямата част от IT сектора да изчезне напълно...
1
 
6
 
13
pif79 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да, прав си, като човек с познания в сферата ще ти кажа, че вероятно е по-висока