IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата „валута на света“ може да достигне цена от 1 млн. долара

Трейдърите с бичи настроения спрямо биткойна вярват, че един ден криптовалутата ще надмине по пазарна капитализация долара, споделя Джеси Пауъл от Kraken

22:30 | 04.03.21 г. 21
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Като ръководител на платформата за търговия с криптовалути Kraken, Джеси Пауъл подхожда с бичи настроения спрямо биткойна. И все пак той предвижда впечатляващо бъдеще, което надминава и най-смелите очаквания на най-запалените фенове на криптовалутите, пише Bloomberg. 

В интервю за телевизия Bloomberg Пауъл споделя, че биткойнът може да достигне цена от 1 милион долара през следващото десетилетие, като добавя, че привържениците на токена смятат, че в крайна сметка тази криптовалута може да замени всички основни фиатни валути.

„Можем само да предполагаме, но когато го измервате в долари, трябва да допуснете, че (цената на биткойна) ще нарасне до безкрайност“, изтъква Пауъл. „Истински вярващите ще ви кажат, че цената ще стигне чак до Луната, до Марс, и в крайна сметка (биткойнът) ще се превърне във валутата на света“, добавя още той.

Главният изпълнителен директор на Kraken споделя, че неговата компания, базирана в Сан Франциско, обмисля да излезе на борсата, вероятно през следващата година.

Екстремните прогнози не са нищо ново в света на биткойна, където привържениците на токена се възползват от убеждението сред по-широката аудитория, че криптовалутите са легитимен клас активи, а не спекулативна мода. Доларът продължава да играе ролята на световна резервна валута и да бъде еталон за световната търговия, въпреки че стойността му се понижи през последната година.

биткойн биткойн

Пауъл посочва, че трейдърите с бичи настроения спрямо биткойна вярват, че един ден криптовалутата ще надмине по пазарна капитализация долара, еврото и другите валути.

Доларът „е само на 50 години и вече показва крайни признаци на слабост и мисля, че хората ще започнат да измерват цената на нещата чрез биткойн“, допуска Пауъл.

Критиците на токена твърдят, че биткойнът се намира в гигантски балон, създаден от стимули, който вероятно ще се спука подобно на ситуацията през 2017 г.

Kraken се възползва от по-високите цени, тъй като прибира такси от търговията. Миналия месец Bloomberg съобщи, че борсата води преговори за набиране средства чрез нов финансов кръг, което ще удвои пазарната оценка на компанията до над 10 милиарда долара.

Пауъл призна възможността за драстични промени на пазара, като каза, че цените могат да се "движат нагоре или надолу с 50% във всеки един ден". Този вид волатилност отдавна е един от негативите на биткойна, определяйки пазара като движен от спекулации, а не като средство за правене на бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 5 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
А като се изкопаят всичките, вероятно Биткойн ще запази някаква стойност, или като колекционерска вещ, или като исторически артефакт за бъдещите поколения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 2
Mechkata
преди 3 години
*** в магазина да си купиш виртуален хляб с виртуалната валута и виртуално се наяж и се почувствай виртуално сит, а да...и момичето до тебе да почерпиш - виртуално, разбира се."Kraken се възползва от по-високите цени, тъй като прибира такси от търговията." - тя и тая статия е с такава цел. Да се раздвижи малко пазара от оптимизма на статията, да може Кракен да си прибере таксите - едва ли виртуални и в биткойни обаче. Що се отнася до идеята биткойн да стане основна фиатна валута, валута на света... Ха Ха Ха!!! Свалете розовите очила докато е време! В жанра фантастика има повече истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 0
Mirilai-lai
преди 3 години
сега е момента да си продадем жилищата и да вложим в крипто, един вид
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 7
viktor123
преди 3 години
Дръжте си хартийките в джоба и се надявайте утре да можете да си купите хляб с тях! Типичното българско мислене - щом не мога да си го позволя ще го плюя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Я кажи, Гроздане, какво значи думата "църкът"? Нещо, като църк с пълен член ли е?П.с. стискай луковицата на лалето и вярвай, че ще станеш милионер! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 9
_PMP_
преди 3 години
Гроздето е вече много кисело за всички мишки...и те кво да.правят друго....църкът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 7
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Айде пак куки за шарани...а те не липсват.Много ясно бе, нещо неизползваемо и без стойност как няма да стане милион, милиард даже ще стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 3
Jorkata
преди 3 години
Тия крипто-мечтатели сами ще си съборят пирамидата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 3
petyob
преди 3 години
е стига сте размътвали мозъците на хората! Този е нормално да говори тези глупости, защото от това печели, а вие защо ги пишете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
вовата сам ке падне ... нема нужда от биткойни ... с кво я прокарваш ракията ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още