IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нигерия ще плаща за законни преводи на долари в страната

Западноафриканската държава се нуждае от твърда валута

15:54 | 06.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Нигерия ще плаща на получатели, които използват законни канали за парични преводи на щатски долари от чужбина – поредният ход на властите, за да увеличат потока от средства на фона на липсата на твърда валута.

На получателите ще им бъдат давани 5 найри за всеки долар, който бъде преведен чрез лицензиран оператор на международни транфери или търговска банка, съобщи централната банка на страната, цитирана от Bloomberg.

Програмата ще продължава от 8 март до 8 май.

Валутата на западноафриканската държава се обезцени два пъти от миналия март насам, след като силното поевтиняване на петрола и преводите от чужбина секнаха притока на долари.

Мерките на централната банка за стимулиране на потоците от средства и възстановяването на петролните цени може да намалят натиска върху валутата, която последно се разменя за 410,14 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Авторката на статията ми се иска да беше описала какви са основните незаконните методи за преводи използвани от нигерииците и защо ги предпочитат, в момента е полувинчата статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още