IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да пусне устройство за смесена реалност през 2022 г.

До 2030 г. трябва да го последват и лещи за добавена реалност, твърди анализаторът Мин-Чи Куо

09:28 | 08.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Apple планира да пусне на пазара своите устройства за смесена реалност „в средата на 2022 г.", последвани от очила за добавена реалност до 2025 г., заяви известният анализатор Минг-Чи Куо в изследователска бележка за TF International Securities.

„Предвиждаме, че пътната карта на продуктите за смесена и добавена реалност на Apple включва три фази: тип каска до 2022 г., тип очила до 2025 г. и тип контактни лещи до 2030–2040 г.“, пише Куо. „Смятаме, че подобният на каска продукт ще предлага преживявания от разширената и виртуалната реалност, докато продуктите с очила и контактни лещи вероятно ще се фокусират върху приложения с добавена реалност“.

Куо заяви, че няколко прототипа на устройствата за смесена реалност на Apple в момента тежат 200-300 грама, но смята, че крайното тегло ще бъде намалено до 100-200 грама, ако Apple успее да реши технически проблеми. Това би ги направило и значително по-леки от много съществуващи подобни устройства. Поради сложния дизайн Кио очаква джаджата да бъде на цена около 1000 долара в САЩ, в съответствие с цената на "iPhone от висок клас".

В съответствие с предишни слухове Куо каза, че джаджите ще бъдат оборудвани с Micro-OLED дисплеите на Sony и няколко оптични модула

Според анализатора устройствата ще бъдат "преносими", с независима изчислителна мощност и съхранение, но не наистина "мобилни" като iPhone. „Когато технологията се подобри, ние вярваме, че новият продукт като каска може също да подобри своята мобилност“, казва той.

Куо смята, че устройствата на Apple имат потенциала да осигурят „завладяващо изживяване, което е значително по-добро от съществуващите продукти за виртуална реалност“.

Миналия месец The Information съобщи, че устройствата ще бъдат оборудвани с повече от дузина камери за проследяване на движенията на ръцете, заедно с два 8K дисплея с ултрависока резолюция и усъвършенствана технология за проследяване на очите. Камерите ще могат да предават видео от реалния свят през визьора и да го показват на потребителя.

"Въпреки че Apple се фокусира върху AR (добавена реалност), смятаме, че хардуерните спецификации на този продукт могат да осигурят потапящо изживяване, което е значително по-добро от съществуващите VR (виртуална реалност) продукти. Ние вярваме, че Apple може силно да интегрира този шлем с приложения, свързани с видео (например Apple TV + , Apple Arcade и др.) като една от ключовите точки за продажба“.

Що се отнася до очилата за разширена реалност на Apple, Куо очаква пазарен дебют най-рано през 2025 г. и вярва, че „прототип все още няма“.

Куо каза, че очилата ще осигурят „оптично проникващо AR изживяване" и ще бъдат позиционирани по-скоро като "мобилен" продукт. „Докато каската осигурява страхотно завладяващо изживяване, очилата се фокусират повече върху „mobile + AR“ изживяване“, каза той. Куо с нетърпение очаква Apple Glasses да се интегрира с обвитата от дългогодишнии слухове Apple Car, която вероятно е на няколко години от дебют.

А Куо гледа по-далеч в бъдещето и прогнозира, че Apple ще пусне "контактни лещи" в някакъв момент след 2030 г. Той каза, че този продукт ще вкара електрониката от ерата на "видимите изчисления" до "невидимите изчисления", но не предоставя повече подробности .

Анализаторът твърди, че бенефициентите на основната верига на доставки са Sony (изключителен доставчик на дисплеи), Pegatron и доставчици, свързани с оптичните компоненти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tanishq
преди 3 години
Yaantra started in 2013 and deals in the refurbished mobile segment. Get your mobile repaired by experts at yaantra. For more info, visit the link-https://mobilerepairinbanglore.in/http://mobilerepairinchennai.in/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още