IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow скача с 300 пункта след напредъка по новия пакет стимули в САЩ*

Технологичният сектор се възстановява от загубите

17:59 | 08.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските акции поскъпват в понеделник на фона на напредъка по новия пакет стимули за Covid, докато технологичните компании, които бяха силно засегнати от нарастващата доходност при облигациите, се завърнаха към растеж, съобщава CNBC.
 
S&P 500 се повишава с 0,7%, воден от финансовите показатели, докато Dow Jones Industrial Average прибавя 320 пункта. Технологичният Nasdaq Composite заличи по-ранните загуби и се търгува с 0,4% нагоре. Цената на Tesla се повишава с 1% при нестабилна търговия, докато книжата на Peloton поскъпнаха с 5%.

Американските акции поеха нагоре, след като настроението на пазара получи тласък от хедж фонд мениджъра Дейвид Тепър, който заяви, че скорошното бързо покачване на лихвите ще се стабилизира, като е трудно да бъдем мечи по отношение на акциите.

Дейвид Тепър, основател на Appaloosa Management, чиито коментари са известни с това, че движат пазарите, каза, че разпродажбите, които причиниха повишаването на лихвите, вероятно са приключили.

"Основният пазарен риск е премахнат", каза Тепър, добавяйки, че лихвените проценти трябва да бъдат по-стабилни в краткосрочен план.

Доходността по облигациите скочи рязко през последните няколко седмици на фона на по-високи инфлационни очаквания, които оказаха натиск върху рисковите активи. Доходността по 10-годишните облигации се повиши от 1,09% в края на януари до над 1,60% в понеделник.

Сенатът прие в събота законопроект за икономически стимули за 1,9 трилиона долара, проправяйки пътя към удължаване на обезщетенията за безработица, нов кръг от стимули и помощ за местните правителства. Очаква се контролираната от демократите камара да приеме законопроекта по-късно тази седмица, а президентът Джо Байдън да подпише законопроекта, преди програмите за помощ за безработица да изтекат на 14 март.

Новината стимулира ръста на акциите, като повишение записват секторите на търговията на дребно, енергийните компании и банките.

Акциите на Disney поскъпнаха с 2%, след като Калифорния облекчи правилата за ограничаване на разпространението на коронавируса, като Дисниленд вероятно ще отвори отново за ограничен период през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още