Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Европа влиза в битка за "технологичния си суверенитет"

Старият континент се подготвя за действие, за да намали зависимостта си от САЩ и Китай

   1| 2    
0
 
2
 
12
abdul до: Dr. Vatnikov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
имаш точка, да.
3
 
4
 
11
Dr. Vatnikov до: abdul
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Първо в Китай нищо не се измисля, там се краде и копира.Второ, разбираш ли за коя иновация говорим - за съществено новото, а не за имитации на съществуващо.
3
 
2
 
10
abdul до: Dr. Vatnikov
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Добре.Съгласен съм.Не трябва да се инвестира във вече работещи идеи.Няма да е европейски фейсбук. Ще е европейски мейсбук.комПо принцип може и да е китайски, но задължително трябва да го ребрандираме.. ако е в китай не се брои са измислено.
2
 
3
 
9
mrynmryn до: Solar Power
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не мисля, че е редно да обвиняваш само ЕС за това. Когато кажеш на местните - дайте да копаем за руда/нефт/каквото си човек иска, се започва как това щяло да трови почвата, водите и тн., ами няма как и вълкът цял и агнето сито. Всяка такава дейност носи и негативи и в Европа (не само в България) нещата са - който почнал, почнал, останалите да го духат.Примерно с шистовия газ бе същата история - едни проучвания, забрана да се копае и до там. Поне и там не сме сами - https://static.dw.com/image/18589751_403.png
3
 
5
 
8
Dr. Vatnikov до: evlogi
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Проблемът не е в парите, а в консерватизма на европееца. Просто тук фондовете се занимават с глупости и административни алабализми, ограничения и тн., вместо да се насочат към иновацията.А и, в интерес на истината, не търсят истинската иновация, а копия на вече измислени неща.Веднъж бях на сбирка на "ангели", т.е. ранни малки инвеститори, имаше презентация на различни стартъпи. Нашите убавци отидоха точно при тия, дето вадеха местни имитации на разни неща, никой не отиде при иноваторите, а имаше такива. Такъв е манталитета - "бе да не се прецакаме много, а и тва вече работи, дребно е, ма може да изкараме някоя стотинка"... Англия нива над континентална Европа, но и те много, ама много след САЩ. Затова всички нови неща идват през океана, мисленето е различно.Тук можем да хванем и подобрим нещо, ама да измислим - не. За съжаление.С мислене на последовател човек НИКОГА няма да стане водещ.
1
 
9
 
7
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Абажур Пракаш.. ловя бас, че е тъмно зелен.Иначе аз лично нямам търпение да изгрее европейския фейсбук, за да си направя профил там и след експорт на профила от американския, да си го импортна в европейския.. Малко ми е тъжно разбира се, че facebook.eu е собственост на американския, но съм сигурен, че по геополитически причини това може да се промени.. просто ще се помолим на марк.wtf..
3
 
10
 
6
ing5rov до: дядя Вова
преди 4 месеца
нас ше ни обуят с още по-високи и нови данъци и такси ... прогресът искал жертви , глобализмът тоже ...
4
 
4
 
5
преди 4 месеца
Европа влиза в битка за "технологичния си суверенитет" На украински звучи така: А нас то за шо?
5
 
6
 
4
ing5rov до: Solar Power
преди 4 месеца
бе ти не живееше ли в отделна "умна" къща , далеч от простолюдието ... инак аз на село мога да си позволя "лукса" за който ти мечтаеш ... : )))
2
 
6
 
3
evlogi до: Solar Power
преди 4 месеца
Да. И между другото, в момента УК е магнит за рискови инвестиции в Европа.През миналата година британските хайтек стартъпи са привлеки над 15 млрд долара рисков капитал ,което е повече от цялата останала част от Европа,взета заедно и са създали 7 хайтек еднорога-стартиращи компании с над 1 млрд $ оценка.https://***.theguardian.com/business/2020/dec/29/uk-tech-firms-record-15bn-venture-capital-funding-unicorns-2020