IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се концесионери за морски плажове до Варна, Созопол и Аврен

За срок от 15 години в петте плажа трябва да се инвестира и осигури водно спасяване, здравно и медицинско обслужване

18:15 | 10.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Министерският съвет обяви процедури за възлагане на концесия за част от морски плаж „Червенка" в община Созопол, за морски плаж „Кабакум - юг" в община Варна, както и за морски плаж „Камчия Север 3", морски плаж „Камчия - Север 4" и морски плаж „Камчия - Север 5" в община Аврен.

Целта е обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията, съобщи правителственият пресцентър.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от концесиите да е 15 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение без ДДС за  „Червенка" е 12,649 хил. лева, за „Кабакум - юг" – 86,112 хил. лева, а за „Камчия Север 3", „Камчия - Север 4" и „Камчия - Север 5" – 32,185 хил. лева.

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове обекти на концесия според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Морските плажове ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още