Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Ловът за „зелени“ метали насочва австралийската BHP към канадската тундра

Миннодобивната компания ще търси залежи на никел и мед заедно с Midland Exploration в опит да отговори на очакваното по-високо търсене на тези метали

2
 
0
 
3
преди 7 месеца
До двайсетина години максимум, запасите от редки метали на Земята ще се изчерпат или намалеят под икономически изгодния минимум, и тогава - щем-не щем, ще се насочим към Луната, в повърхността на която има милиарди Астероиди, забити там по време на милиардите години бомбардировки. При отсъствието на атмосфера в която астероидите да изгарят - както е на Земята, се очаква масата им да е запазена непокътната в голяма степен.Много от тези астероиди са съставени изцяло от редки, ценни и скъпоценни метали, в концентрация немислима за подобни депозити на Земята.Високата цена на добив и превоз - над 100,000 долара на килограм необработена руда е пречка това да се случи в момента, но с въвеждането на Безгоривни Двигателни Технологии като тази например - https://spaceship.alle.bg , космическите пътувания и планетарни операции - https://asteroid-mining.alle.bg , имат шанс да станат ежедневна практика и по-евтини от самолетен билет бизнес класа.Подобни технологии са основата на една бъдеща Българска Космо-Планетарна Програма, по която се работи в момента.
2
 
2
 
2
преди 7 месеца
ако бяха толкова загрижени за природата , най напред тия производства трябва да се ограничат ... ала бала , зелени метали ... в главите на офцете дето вярват .
2
 
1
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Сега "зелените" ще скочат, ама нали всички искат електрички, понеже са "екологични". Добива на цветни метали - от мините до рафинериите е нещо наистина много рушащо природата, т.к. консумира много вода и най-различни химикали.