IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ организира безплатна онлайн Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас

Академията започва на 15 март

13:41 | 11.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
ВУЗФ организира безплатна онлайн Финансова академия за ученици от 11 и 12 клас

За четвърта поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира Финансова академия за ученици, която има за цел да ги потопи в необятния свят на финансите и да им помогне да изберат правилната за тях професия и бакалавърска специалност.

Финансовата академия е безплатна за всички и започва на 15 март. Тя ще продължи до 19 март включително, като всеки ден вълнуващите занятия ще започват от 15 часа и ще се провеждат онлайн. Възможност да се включат в нея ще имат ученици от 11 и 12 клас от всички училища в страната, които се регистрират предварително на marketing@vuzf.bg.

По време на петдневната академия учениците ще станат част от интересни и разнообразни дискусии, бизнес игри и срещи с доказани професионалисти от преподавателския колектив на ВУЗФ. Основни лектори ще бъдат водещи преподаватели от  бизнес университета, сред които доц. д-р Радостин Разов, доц. д-р Красимир Тодоров, д-р Бисер Райнов и Марио Каменов.

Финансовата академия ще помогне на учениците да научат полезни детайли за парите и паричните отношения, банките, банковите кредити, правата им като клиенти, дигиталните плащания и как да управляват личните си финанси разумно, но също така и за по-специализирани и също толкова важни теми като проблемите и тенденциите на световните пазари.

Като част от Финансовата си академия тази година ВУЗФ ще проведе и виртуални отворени врати за кандидат-студентите. На 18 март всички участници ще научат повече за иновативните бакалавърски специалности на бизнес университета, за които могат да кандидатстват през учебната 2021/2022 г. По време на виртуалните отворени врати те ще имат възможност да се срещнат и с много от преподавателите във ВУЗФ, както и с кариерни консултанти, които да им помогнат да изберат правилната за тях специалност.

вузф вузф

Финансовата академия за ученици е само една от серията специални образователни инициативи на ВУЗФ. През следващите седмици и месеци бизнес университетът ще бъде домакин на видеокурс по финансова журналистика и журналистика, основана на статистика и факти, който се организира от най-четената и уважавана финансово-икономическа медия в България – Investor.bg.

Реномираният уебсайт тази година празнува 20-годишния си юбилей и ще отбележи специалния повод със серията от лекции, фокусирани върху data driven journalism, както и с втори сезон на съвместната Академия за финансови анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още