IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли в България да се създава музика на световно ниво?

Нараства интересът към абонаметни музикални приложения като Spotify, твърди Станислав Вълев, музикален продуцент

22:53 | 12.03.21 г. 6
Може ли в България да се създава музика на световно ниво?

България има 100-процентов потенциал да създава музика на световно ниво. Това мнение изказа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Станислав Вълев, музикален продуцент.

"В България наистина има една много интересна ниша за развитие на музикалната индустрия като цяло. Затова избрах да се завърна и да създам музикално студио тук, за да променя статуквото и да допринеса за създаването на световен клас музика, с която българите да се гордеят, че един ден ще имат изпълнителни като Дейвид Гета и Калвин Харис", каза гостът.

От разговора стана ясно, че през последната година музикалният бранш се развива изключително добре и според Станислав Вълев това се дължи отчасти на нарастването на интереса към абонаметни музикални приложения като Spotify.

"Всички големи брандове през последната година инвестираха в промяна на цялостните им студия и това ще допринесе за все по-качествена музика в бъдеще", добави той.

Музикалният продуцент сподели, че преди да реши да се завърне в България, е прекарал 11 години в Дания.

"Скандинавците са много широко скроени за нови идеи и музиката там е култура. Датчаните, в частност, са невероятни консуматори на това изкуство и постоянно се създава нова музика", уточни гостът.

Повече за продуцентските планове на Станислав Вълев може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 3 години
да да, точно така е... щото ти си го казал! Нали ако сега крадът ще ги съдят !Дай ми пример за някой от сегашните който е крал от чужд изпълнител, защото аз мога да ти кажа поне 10 песни на ФСБ и то от най известните им...В момента по Канал 1 тече едно предаване "Последния печели", там редовно има въпроси по българска музика от 70те и 80те ... основно питат, кой е оригиналния изпълнител на тази песен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
спомняш си, лелин ... 2/3 от музиката на гореспоменатите групи беше чиста проба кражба от Запада, ама едно към едно. Добре че ние незнаехме тогава, а те не ни гонеха за плагиатство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
Ivel
преди 3 години
Само чалга на световно ниво, друго няма как.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
grainis
преди 3 години
Като слушам печално-блеещите от радиото и телевизията тотално-бездарни ембрио-дилетанти, без грам хабер що е това мелодия, си спомням с мъка за славните времена и многохилядни концерти по стадионите на ФСБ, Щурците, Тангра, Диана-Експрес, Сигнал и всички други, - каквито сега вече няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още