IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любомир Дацов: Данъчната система в България работи добре и не бива да се променя

Предизборните програми на партиите са с език и структура от миналия век, смята бившият заместник-финансов министър

23:14 | 15.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Повечето предизборни програми на партиите, които са представени, са с език и структура от миналия век. Това заяви Любомир Дацов, бивш заместник-финансов министър, член на Фискалния съвет, в предаването „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Дацов обясни, че двама от основните играчи още не са публикували програмите си, като по думите му това е недопустимо три седмици преди изборите.

„Това е пълно пренебрежение към гражданите“, каза още гостът.

Според Любомир Дацов данъчната система не трябва да се пипа.

„Поразен съм, че според повечето партии трябва да се променя данъчната система у нас. Вече две кризи показаха, че едно от малкото неща, които работят у нас е данъчната система. Една от най-добрите системи в Европа няма логика да бъде разбивана – тя работи добре и постига целите си.“

„Въпросите за съдебната власт, свободата, демокрацията са много важни и трябва да бъдат адресирани на тези избори“, смята още финансистът.

„Сборът от проблеми при икономическите мерки у нас доведе до това, че ако в повечето развити страни достъп до подпомагане имаше 15-18% от работната ръка, то в България бяха 5% първоначално и стигна до 8%, което е 2-3 пъти по-малко“.

Все пак според Дацов имаме относително стабилна икономика.

Защо според бившия заместник-финансов министър не е честна играта по отношение на концесията на летище София разберете от разговора във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Светът е бизнес“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още