IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia очаква оперативният ѝ марж да нарасне до 10-13% през 2023 г.

Компанията прогнозира през същата година да расте по-бързо от пазара

11:44 | 18.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че очаква сравнимият му оперативен марж да нарасне до 10-13% през 2023 г., предава Ройтерс.

Новината беше обявена в изявление, направено преди презентацията пред инвеститорите по-късно днес. Освен това компанията разкри, че очаква да има по-бърз растеж от пазара през 2023 г.

Компанията има ясен и подробен план как да засилят конкурентоспособността и да увеличат лидерството на пазарите, на които гигантът оперира, посочва главният изпълнителен директор Пека Лундмарк.

„Този план ще ни позволи да осигурим двуцифрени сравними оперативни маржове през 2023 г.“, допълва той.

По-рано компанията сви своята прогноза за оперативния марж за 2020 г. от 9,5% до 9%, а прогнозата за този за 2021 г. е за марж между 7% и 10%.

Лундмарк пое ръководния пост в Nokia през август, след като продуктови грешки на компанията доведоха до изоставането ѝ спрямо шведския ѝ конкурент Ericsson и китайската група Huawei в надпреварата за спечелване на нови сделки за продажбата на 5G мрежово оборудване.

През октомври 2019 г. Nokia спря изплащането на дивидент, като заяви, че бордът на директорите ще оцени шансовете за предлагане на дивидент за 2021 г. след четвъртото тримесечие.

Вчера стана ясно, че в следващите две години Nokia ще освободи до 10 хил. свои служители заради новата си организационна структура. Целта на компанията е да разполага с достатъчно средства, за да инвестира в развойна дейност и да се бори по-успешно с конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още